Aglomeraţia de pe Unirii s-a mutat pe Traian

Problemele de trafic de pe strada Unirii s-au mutat pe strada Traian, acolo unde municipalitatea urmează să amenajeze noi sensuri giratorii. Cele trei sensuri giratorii amenajate şi date în funcţiune pe tronsonul dintre Piaţa Centrală şi Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu au dus la o fluidizare a traficului rutier în zonă, dar blocajele s-au mutat câteva sute de metri mai sus. Cele mai mari probleme se înregistrează la intersecţia dintre străzile Popa Şapcă şi Traian, intersecţie unde poliţiştii reuşesc cu greu să facă faţă numărului mare de maşini care trece prin zonă.  Pietonii care traversează intersecţia respectivă aglomerează şi ei traficul, situaţia fiind îngreunată şi de timpul de doar 16 secunde pe care îl au la dispoziţie maşinile pentru a părăsi intersecţia dintre străzile Traian şi Ecaterina Teodoroiu. În plus, în această săptămână este închisă şi circulaţia pe bulevardul din faţa Primăriei, din cauza festivalului berii, fapt care face ca, de asemenea, numărul maşinilor care ocolesc zona să fie mai mare. Pe parcursul zilei de ieri un agent rutier şi un poliţist comunitar au suflat toată ziua în fluirele din dotare pentru a-i disciplina pe şoferi sau pentru a-i pune în mişcare. 
 Maşinile au format cozi din zeci de vehicule, la fel cum era înainte de giratorii pe Unirii şi chiar şi pe Popa Şapcă, numai că în sens invers, aşa cum se circula până săptămâna trecută. Incidentele în trafic nu au lipsit, mai ales că, nervoşi, în special taximetriştii, au călcat pedala de acceleraţie pentru a face depăşirile care să-i ducă mai repede la clienţi. Pe unii depăşirile i-au dus însă la firmele de asigurări pentru că, spre exemplu, în jurul prânzului, două taxiuri s-au ciocnit între ele chiar lângă maşina Poliţiei Rutiere. Taximetriştii nu s-au mai luat la ceartă între ei, aşa cum s-ar fi întâmplat dacă vreunul dintre ei ar fi fost lovit de vreun alt şofer din trafic, şofer care în câteva clipe ar fi fost înconjurat de "colegii" accidentatului mai ceva ca mascaţii la intervenţii.
 Cu toate aceste neajunsuri, reprezentanţii municipalităţii sunt mulţumiţi de modul în care se desfăşoară circulaţia în sensurile giratorii amenajate, în intersecţiile respective nefiind semnalate incidente rutiere în ultimele zile. Directorul tehnic al Primăriei, Marius Ionescu, spune că, pe aceste considerente, dar şi pe baza studiului de trafic, municipalitatea va începe în lunile următoare să amenajeze alte sensuri giratorii în oraş pentru a fluidiza circulaţia. În următorul an giratoriile vor fi executate şi spre zona Artego-Iezureni, numai în intersecţia de la Bârseşti - Luncilor cu Tismana – neputând fi amenajat un giratoriu pentru că spaţiul este insuficient pentru maşinile de mare tonaj.
 


Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: