Se schimbă sensurile de circulaţie în centrul oraşului

Cele trei sensurile giratorii noi din centrul municipiului Târgu Jiu, ce vor fi puse în funcţiune în data de 7 august, vor determina schimbarea sensurilor de circulaţie pe câteva străzi adiacente. Pietonii vor trebui să se adapteze şi ei regulilor şi să traverseze prin alte zone decât acelea cu care se obişnuiseră de câţiva ani. 
 Ieri dimineaţă şoferii au avut marea surpriză să constate că la Piaţa Centrală, cel puţin, cozile cu care erau obişnuiţi de regulă erau mult mai mari. Cineva mutase semafoarele peste noapte, puţini erau cei care le vedeau în noile amplasamente şi de aici o serie de discuţii care duceau la aglomerarea traficului, spre disperarea şoferilor care stăteau la lunga coadă ce trecea de podul Jiului, fără să ştie ce se întâmplă la câteva sute de metri în faţa lor.
 Acestea par a fi însă ultimele zile cu trafic de coşmar prin centrul oraşului pentru că autorităţile ne promit o fluidizare a circulaţiei ca în perioada în care numărul maşinilor era mult mai mic. Începând de vineri se vor modifica sensurile de circulaţie pe străzile Genevei, Popa Şapcă, G-ral Magheru şi Eroilor. Circulaţia pe strada Genevei se va desfăşura dinspre strada Griviţa spre strada Unirii, circulaţia pe strada Popa Şapcă şi G-ral Magheru se va face dinspre strada Unirii spre strada Traian, iar circulaţia pe strada Eroilor, tronsonul cuprins între strada Geneva şi strada Popa Şapcă, se va desfăşura dinspre strada Genevei spre Popa Şapcă. 
 Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu a declarat: „Aceste modificări se vor realiza începând cu noaptea de 6-7 august deoarece în zorii zilei circulaţia va fi ghidată de sensurile giratorii. Vineri dimineaţa intersecţiile din zona Piaţa Centrală, Magazinul Parângu şi Statuia Tudor Vladimirescu vor avea noi indicatoare cu viraje la stânga sau dreapta şi cedează trecerea.”

Poliţiştii din intersecţii îi vor ajuta pe şoferi

 Încă de ieri în cele trei intersecţii s-au aflat în permanenţă echipaje ale Poliţiei Rutiere şi Poliţiei Comunitare Târgu Jiu. Rolul acestora nu a fost acela de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile de circulaţie, ci de a-i ajuta atât pe şoferi cât şi pe pietoni să se adapteze la schimbările efectuate. Autorităţile le recomandă şoferilor să aibă foarte multă răbdare, iar pietonilor să fie atenţi şi să nu traverseze decât prin zonele marcate. Marius Ionescu a mai precizat: „Există agenţi de poliţie suficienţi în toate zonele de risc pentru a face o educaţie corespunzătoare atât şoferilor cât şi pietonilor. Le recomandăm şoferilor să fie foarte atenţi deoarece la culoarea verde a semaforului pot intra în sensul giratoriu, după care vor trebui să respecte regulile priorităţii. De asemenea, pietonii trebuie să traverseze prin zonele marcate deoarece foarte mulţi sunt tentaţi să traverseze pe vechile treceri.” Totodată, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu a mai precizat: „În următoarele zile vor fi monitorizate cele trei intersecţii, verificate semafoarele şi analizaţi toţi timpii de trecere acordaţi pietonilor şi autoturismelor.”


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: