Accident de circulaţie cu şapte victime la Arcani

Şapte persoane au ajuns la spital în urma unui accident de circulaţie produs sâmbătă dimineaţa pe raza comunei Arcani. Patru dintre ele au fost transportate de urgenţă la spitalul nr 1 Craiova, acestea din urmă suferind multiple traumatisme la cap şi coloană. Printre victime se afla şi o asistentă medicală de 33 din comuna Runcu. Evenimentul rutier s-a produs sâmbătă în jurul orei şapte. Potrivit poliţiştilor, Ilie Dogaru de 26 de ani din Peştişani, ce se deplasa cu autoturismul dinspre casă spre Tg-Jiu, s-a angajat în efectuarea unei manevre de depăşire fără să se asigure, lovind în plin o Dacia Break, condusă din sens opus de Viorel Frăcea de 43 de ani din comuna Runcu. În urma impactului ocupanţii celor doua maşini, este vorba de Adrian şi Vasile Jerca ambii din Runcu, Nicuşor David de 25 de ani din Peştişani, Ion Dogaru din Tismana, Viorel Frăcea şi Elena Nanu din Runcu, au suferit multiple traumatisme la cap şi coloană, fiind transportaţi la spitalul de Urgenţă din Tg-Jiu.
 Doi tineri au fost cei care au acordat primul ajutor victimelor. " Nu am ştiut ce să facem mai întâi, în prima fază am folosit extinctorul pentru a evita un posibil incendiu, după care am scos pe rând victimele din maşina şi le-am acordat primul ajutor aşa cum ne-am priceput noi, între timp au ajuns şi echipajele Serviciului de Ambulanţă care au transportat victimele la spital" spune Ionuţ Gălăţescu unul dintre martori. La faţa locului a sosit şi un echipaj de la descarcerare, însă victimele fuseseră deja scoase dintre fiarele contorsionate de către cei doi tineri cărora li s-au alăturat şi alţi şoferi. Răniţii au fost preluaţi de 5 ambulanţe şi duşi la Târgu Jiu.

 Dacia a fost făcută praf pe partea şoferului
 Fiului lui Viorel Frăcea, conducătorul autoturismului Dacia, sosit la locul accidentului, nu i-a venit să creadă când a văzut maşina în care se afla tatăl său făcută praf. "Venea de la serviciu, lucrează la o firmă de pază, am fost anunţaţi că a avut un accident, mama şi unchiul meu sunt la spital să vadă cum se simte, nu ştiu dacă va scăpa cu viaţa după cum arata maşina" spune acesta. "A investit o groază de bani în Dacia asta, era foarte mândru de ea, şi-o aranjase aşa cum îi plăcea lui. Acum e o grămadă de fiare vechi, dar măcar de ar scăpa el cu viaţă, că fiarele ca fiarele, le mai schimbi", se căina tânărul pe marginea drumului, în timp ce încerca să mai recupereze din obiectele tatălui său.
 
 Patru victime au fost transportate la Craiova

 Patru persoane dintre cele şapte rănite în urma accidentului au fost transportate de urgenţă la Spitalul Nr. 1 din Craiova. Este vorba de Elena Nanu, David Nicuşor, Dogaru Ilie şi Vasile Jerca. Doi dintre ei, respectiv Ilie Dogaru şi Vasile Jerca, sunt grav răniţi, potrivit medicilor de la Spitalul de Urgenţă Tg-Jiu. Ei au suferit fracturi importante la nivelul capului şi coastelor. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs evenimentul rutier, aceştia observând pe parcursul cercetărilor la faţa locului că actul vitezometrului de la autoturismul Espero, cel care a provocat accidentul, a rămas blocat la peste 100 km/h.
 


Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: