Cozma se mitingeşte azi la Lupeni, de Ziua Minerului

Miron Cozma va organiza azi un marş şi un miting la Lupeni, în Valea Jiului, ocazie cu care va cere reabilitarea minerilor ucişi în revoltele din 1929, alături de el urmând să fie şi Constantin Creţan. Liga Miron Cozma anunţase iniţial că liderii săi vor depune doar coroane de flori la monumentul ridicat în memoria minerilor implicaţi în revoltele din 1929. Miron Cozma afirmă că a obţinut însă aprobarea autorităţilor din Lupeni pentru a organiza un marş şi un miting, la care nu aşteaptă însă foarte multe persoane. "Nu-mi doresc mulţi oameni pentru ca să nu se dea o tentă electorală, mai ales că e o acţiune făcută în Valea Jiului. Dacă vin lupenarii e suficient, nu vreau tam-tam. Mai important va fi ceea ce vom cere noi acolo pentru că în 1929 a fost un masacru pe care l-am uitat. Voi solicita o redeschidere a anchetei de atunci ca un gest moral pentru reabilitarea minerilor, pentru că numai aşa îi putem pune pe criminalii de atunci la zidul infamiei", spune Cozma.
 Acesta afirmă că intervenţia jandarmilor pentru a opri protestele minereşti din 1929 s-ar fi soldat, conform presei vremii, cu circa 20 de morţi şi 50 de răniţi. 
 Mitingul organizat de Miron Cozma coincide cu Ziua Minerului pe care o sărbătoresc pe 6 august minerii din Valea Jiului. Cozma a mai organizat două întâlniri cu simpatizanţii săi la Lupeni în ultimii doi ani, însă numărul participanţilor a fost extrem de redus de fiecare dată, acesta precizând după fiecare acţiune că nu a dorit să fie mai multe persoane alături de el.
 


Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: