Aglomeraţie de şefi „penali” din CEO la instanţe

Mai mulţi actuali sau foşti directori ori alţi şefi cu funcţii în structurile Complexului Energetic Oltenia au fost prezenţi miercuri la procesele în care sunt inculpaţi după ce procurorii i-au trimis în judecată. Cel mai important dintre aceştia este fostul şef al Diviziei Miniere, Daniel Antonie, judecat împreună cu Vasile Ghimiş, fost director economic al Diviziei Miniere, într-un dosar instrumentat de DNA.

Dosarul vizează modul în care au fost cumpărate în 2013, la Peşteana, truse de prim ajutor şi furtunuri de stins incendiile. Procurorii susţin că achiziţiile s-au făcut la suprapreţ ca urmare a presiunilor exercitate de cei doi directori, care le-ar fi cerut subordonaţilor să cumpere de la o firmă administrată de Daniel Sever Giurcău şi Florin Temelie, inculpaţi şi ei în dosar. La termenul de miercuri a fost audiat, printre alţii, un fost director de la Lupoaia, care a precizat că asupra sa nu s-au făcut presiuni pentru eventuale achiziţii, asta după ce a raportat că are în stoc tot ce îi trebuie pentru astfel de situaţii.

Într-o altă sală de judecată au fost prezenţi alţi foşti directori implicaţi şi ei în ancheta ce vizează modul în care au fost decontate mii de porţii de mâncare de-a lungul anilor. Procurorii vorbesc despre un prejudiciu de câteva sute de mii de lei, o parte din porţiile de mâncare fiind consumate inclusiv la un chef cu politicieni, în acte mesele figurând ca destinate minerilor. Nu mai puţin de 10 inculpaţi sunt în dosarul respectiv, anul trecut aceştia cerând strămutarea procesului la o altă instanţă, lucru care nu le-a fost însă acceptat. Ion Stoichiţescu, şef Birou Administrativ Documente Clasificate Situaţii de Urgenţă şi Pază, Constantin Lăzăroiu, director al Direcţiei de Resurse Umane, Aristică Tănăsoiu, director al Direcţiei Resurse Umane Administrative, Daniel Olaru, director al Direcţiei Economice, precum şi foştii contabili şefi Nicolae Viaşu, Constantin Cărămizoiu şi Mihail Raicu, au calitatea de inculpaţi pentru că au fost de acord cu plata a zeci de facturi ce au fost emise de Cazare Cantine Rovinari. 

Viaşu a fost primul care a fost audiat în dosar, el oferind explicaţii pentru modul în care erau decontate mesele ce apar în acte ca fiind pentru mineri, procesul urmând să se reia luna viitoare, când vor fi audiaţi şi alţi inculpaţi din dosar.

Vizualizări: 1,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: