Agresor oprit cu nouă focuri de armă. De la ce a pornit scandalul de la Borăscu!

Scandalul ce s-a lăsat duminică seara cu nouă focuri de armă trase de polițiștii gorjeni a pornit de la o remorcă. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a intrat în curtea unuia dintre frați și i-a luat o remorcă. Acesta și-a amenințat apoi rudele cu moartea. Polițiștii chemați de cumnata agresorului au reușit să-l pună la pământ pe scandalagiu abia după ce au tras spre el de opt ori. Un glonț l-a lovit pe câinele agresorului după ce fusese asmuțit spre oamenii legii.

Incidentul s-a petrecut în localitatea Borăscu, duminică seara. Bărbatul a devenit violent și a intrat cu tractorul în curtea unuia dintre frații săi, a luat o remorcă și i-a amenințat familia cu moartea. Speriați, oamenii au cerut ajutor la 112. Însă polițiștii ajunși la fața locului l-au potolit cu greu pe bărbat.

Oamenii legii au tras nouă focuri de armă. Trei gloanțe l-au nimerit pe bărbat și unul pe câinele acestuia.

Agresorul a încercat să-i atace pe polițiști cu o furcă și a distrus autospeciala agenților. „I-a luat remorca din curte fratelui meu, pe la ora 11 noaptea, și s-au speriat copiii. Apoi a venit și s-a certat și cu mine, m-a amenințat că mă omoară. Avea furca și cuțitul după el. Noi am anunțat polițiștii. Au venit, l-au rugat frumos să se ducă cu ei la Post. El nu a vrut, a ieșit și cu furca și cu câinele, care e rănit și el, împușcat, le-a spart geamul la mașină. Nu au avut ce să-i facă și nu au avut decât să tragă câteva focuri în el. I-au dat și cu spray și l-au doborât, după aceea l-au dus la spital. La Craiova, este acum. E în viață, dar a fost împușcat. Doar așa l-au potolit. Nouă ne pare rău. E fratele nostru, dar nu l-au putut calma altfel. Fratele meu nu a vrut să colaboreze deloc cu Poliția. Era băut, este foarte violent. Este un om periculos”, a spus Constantin Spătaru (foto sus), fratele mai mare al agresorului.

Bărbatul a fost transportat la spitalul din Turceni și apoi transferat la Craiova unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale. În prezent, starea sa este stabilă. „A fost adus un pacient din comuna Borăscu, în vârstă de 41 de ani, cu trei plăgi împușcate. Acesta a fost transferat către spitalul de la Craiova, cu ambulanța de la Spitalul din Turceni. Este la Chirurgie, la Craiova. I s-a acordat primul ajutor. Cele trei plăgi erau la nivelul piciorului, în zona genunchiului, tibiei și în zona hemi-toracelui drept”, a explicat Dragoș Hațegan, directorul spitalului din Turceni.

Când va fi externat, omul va da explicații procurorilor. Este acuzat de mai multe fapte de violență, dar și de ultraj. „A adresat amenințări cu moartea asupra a doi agenți de poliție de la Borăscu și a distrus parbrizul și elemente de caroserie a autoturismului aflat în dotarea Poliției. Bărbatul în cauză, aflat în fața locuinței sale, a adresat amenințări cu moartea agenților de poliție, a asmuțit un câine ce îl însoțea asupra acestora și a distrus parbrizul și caroseria autoturismului aflat în dotarea Poliției. Agenții de poliție au efectuat în plan vertical foc de armă pentru ca acesta să înceteze activitatea infracțională. Acesta nu s-a conformat, iar în momentul în care s-a îndreptat amenințător cu o furcă spre un agent de Poliție, ambii agenți au fost nevoiți să tragă mai multe focuri de armă înspre bărbatul respectiv provocându-i plăgi prin împușcare”, a transmis procurorul Constantin Constescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.

Galerie foto



Vizualizări: 2,570

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: