Air Force One va deveni hipersonic

Forțele Aeriene ale SUA au comandat o navă hipersonică care va fi folosită ca aeronavă prezidențială. Astfel, viitorii președinți americani vor folosi un Air Force One hipersonic.

Cel mai important constructor american de avioane, Boeing a prezentat conceptul unei aeronave hipersonice de pasageri, care ar putea ajunge, de exemplu, în două ore de la New York la Londra.

Air Force One este una dintre cele mai cunoscute aeronave din lume și ar putea deveni avion hipersonic, aeronava fiind folosită de către președinții Statelor Unite pentru deplasările internaționale.

Forțele Aeriene ale SUA au acordat recent contractul pentru construirea unei noi aeronave prezidențiale companiei Hermeus, a informat descoperă.ro. Conform detaliilor cunoscute de către public, această companie va livra un avion care va atinge Mach 5, de cinci ori viteza sunetului. În termeni mai simpli, o călătorie între New York și Paris va dura doar 1,5 ore în loc de șapte, ca în prezent.

Dacă între anii 1976 și 2003 Concorde-ul, primul avion supersonic de pasageri, zbura cu Mach 2 (2.180 km/h), o viteză maximă dublă decât cea a sunetului, conceptul hipersonic Boeing ar putea ajunge la Mach 5, la o viteză de croazieră de 5.450 km/h. Astfel, un zbor New York - Londra va dura circa două ore în loc de șapte în momentul de față cu o aeronavă de linie obișnuită, de exemplu, iar un zbor Los Angeles - Tokyo, trei ore, în loc de 11.

 Dennis Muilenburg, CEO-ul Boeing, a declarat că ”în următorii 10, 20 de ani avionul hipersonic de pasageri ar putea deveni realitate. Inovând, în viitor, s-ar putea ajunge dintr-o parte în alta a globului în circa două ore”.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: