Cum te poate ajuta un training PCM® să te adaptezi la contextul actual

Process Communication Model® este o metodologie care te ajută să identifici trăsăturile de personalitate ale partenerului de comunicare în timp real. Spre exemplu, în cadrul unei întâlniri de 15 minute, pe baza analizei limbajului verbal, nonverbal și paraverbal al interlocutorului, poți identifica arhitectura sa de personalitate.

Profilarea din punct de vedere al personalității este folositoare în orice moment, dar cu atât mai mult în perioade de incertitudine, când oamenii își schimbă comportamentul și motivațiile care le ghidează alegerile. Modelul poate fi o busolă a comunicării la nivel personal dar și în mediul profesional, în interacțiunile cu colegii, clienții, furnizorii sau atunci când construiești un mesaj de marketing. PCM® te ajută să simți cum trebuie să comunici mesajul potrivit și să-ți structurezi ideile astfel încât ceea ce transmiți să aibă un impact maxim asupra interlocutorilor.

În ce constă un curs PCM® susținut de Brightway®

Trainingul PCM® te ajută să identifici cu un grad mare de acuratețe elemente cheie legate de personalitatea cuiva, cum ar fi canalul preferat de comunicare, punctele forte de caracter, comportamentul sub stres, nevoile psihologice fundamentale sau motivațiile care ghidează alegerile persoanei respective.

Trainerii Brightway® sunt certificați internațional pentru utilizarea metodologiei și pe parcursul programului de formare te învață să aplici instrumentele PCM® în activitatea ta, folosind metode experiențiale – simulări de business, exerciții de rol, analiza discursurilor filmate, studii de caz.

Trainingul poate fi derulat în sesiuni față-în-față sau online și este urmat de o perioadă de trei luni în care participanții primesc de la trainer teme de implementat în propria echipă, asistență și feedback.

De ce este utilă analiza personalității prin tehnica PCM®

Există multe modele de analiză a personalității, unele mai cunoscute, altele aplicate doar în anumite industrii. Unul dintre beneficiile realizării profilului de personalitate cu metodologia PCM® este faptul că nu ai nevoie de un chestionar, poți face profilul cuiva doar pe baza observațiilor comportamentului acelei persoane în timpul unei interacțiuni. Există totuși un chestionar pentru a-ți determina propriul profil, pe care toți participanții la training îl completează, și care poate fi utilizat la interviurile de angajare sau pentru analiza tuturor membrilor unei echipe.

Dacă aplici în comunicare un instrument prin care identifici personalitatea cuiva și adaptezi mesajul, nu înseamnă că devii neautentic, ba din contră. Reușești să îmbini stilul tău de comunicare cu modul în care partenerul de comunicare vrea să audă mesajul. Înțelegi nu doar nevoile tale și modul în care tu percepi realitatea, ci și perspectiva celuilalt, iar asta te ajută să ai relații de calitate cu persoanele cu care interacționezi.

Metodologia este de asemenea utilă în situațiile în care tu sau cei din jur experimentați o lipsă de motivare sau o stare de stres. PCM® te ajută să înțelegi propriile comportamente și să faci alegerile potrivite cu felul tău de a fi și totodată să îi poți ajuta pe ceilalți să iasă din situații care pot avea un impact negativ asupra lor sau asupra partenerilor de comunicare.

Este un instrument validat științific care are la bază modelul Analizei Tranzacționale, model ce a fost ulterior dezvoltat de Taibi Kahler. Până acum a fost validat prin peste un milion de profiluri în întreaga lume. Acest lucru a permis accesul la statistici foarte utile legate de personalitatea oamenilor din diverse zone, fapt ce ne ajută să înțelegem anumite asemănări și diferențe care au luat naștere în generații prin influența mediului și a societății în care trăim.

Ce câștigi la nivel personal dacă participi la un training Process Communication Model®

În primul rând obții un set de tehnici de comunicare cu PCM® care te ajută să îți îmbunătățești relațiile cu cei din jur. Conștientizezi momentele în care intri sub stres pentru a putea evita un conflict. Pe de altă parte îți dai seama de modurile în care poți transmite un mesaj către familie, prieteni sau partenerii de business astfel încât acesta să fie „auzit”.

Process Communication Model® devine în timp un instrument indispensabil pe care îl ai la îndemână în orice situație. Cu antrenament, ajungi practic să aplici tehnicile în negocieri, discuții cu o persoană nouă, situațiile tensionate cu un membru al familiei sau întâlnirile în care susții o prezentare ori vrei să vinzi ceva celor care te ascultă.

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: