AJB organizează cursuri pentru arbitri și statisticieni de baschet

Pasionații de jocul de baschet sau sportivii care au jucat baschet sunt invitați să se înscrie la cursuri speciale pentru arbitri și statisticieni. Acestea sunt organizate de Asociația Județeană de Baschet Gorj  prin Colegiul Județean de Arbitri de Baschet

Oficialii meciurilor de baschet sunt arbitrii și statisticienii, cei care asigură buna desfășurare a jocului pe teren dar și la masa de arbitraj. Asociația de Baschet Gorj a organizat frecvent astfel de cursuri, următorul fiind programat cu începere din datat de 15 octombrie. „Începând cu data de 15 octombrie 2022, CJABG va organiza la Târgu Jiu Cursul de instruire și pregătire al arbitrilor și oficialilor de baschet în vederea obținerii licenței de arbitru divizionar/oficial/statistician. Cursul vizează pasionații de baschet, atât băieți cât și fete și îi va familiariza pe cursanți cu Regulamentul Oficial al Jocului de Baschet (ROJB), Interpretările Regulamentului Oficial al Jocului de Baschet(IOROJB) și managementul jocului de baschet”, se arată în comunicatul oficial al AJB Gorj.

Durata cursului este de 6 luni de zile  și va fi structurat atât în cursuri teoretice cât și în cursuri practice. Cursurile sunt gratuite și vor fi susținute de lectori cu o experiență vastă în domeniul arbitrajului.  Cei care doresc să participe sunt rugați să trimită un email către: [email protected].

Vizualizări: 437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: