Programul Festivalului „Tocanului“ de la Novaci 

Festivalul „Tocanului“ va avea loc la Novaci în al doilea weekend al lunii octombrie. Evenimentul se va afla la cea de-a treia ediție. Manifestarea a fost oprită în perioada pandemiei. 

„Are un succes fantastic și cred că este singurul din regiune. De fiecare dată, am fost vizitați de foarte mulți turiști. Avem foarte mulți producători de materie primă în zonă și au posibilitatea să își expună produsele. Suntem în plină organizare a acestui eveniment“, a precizat primarul localității Novaci, Dumitru Leuștean, la o emisiune Radio Accent. 


Festivalul va avea loc în piața din Novaci. „Este spațiu suficient. Ne gândim pe viitor la o relocare a acestui eveniment“, a mai precizat primarul Leuștean. 

Pe lângă tocan, la festivalul vor fi prezenți și meșteri populari, dar și producători agricoli, care își vor prezenta produsele. „Avem o legendă în zonă și nu întâmplător am ales această duminică a doua din luna octombrie. Sunt evenimente care de-a lungul timpului își sărbătoreau în acest fel transhumanța. Perioada respectivă era una de pregătire și crescătorii stăteau în zonă pentru a pregăti perioada de iarnă“, a mai precizat Dumitru Leuștean.

Vizualizări: 1,551

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: