Ajutoare de urgenţă şi facilităţi pentru sinistraţi

Gorjenii ale căror case au fost distruse de ape vor beneficia de ajutoare financiare de urgenţă. Potrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, sumele vor fi cuprinse între 300 şi 3500 de lei, în funcţie de gradul de distrugere al locuinţei, numărul membrilor familiei şi posibilităţile materiale ale acestora

O comisie din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj a demarat anchete sociale în zonele afectate de inundaţii. Primele anchete sunt efectuate la Novaci, localitate devastată de viitură. „Facem anchete sociale la persoanele ale căror locuinţe au fost distruse integral sau parţial urmând să propunem acordarea de ajutoare de urgenţă”, declarat Viorica Roşianu, directorul AJPIS Gorj.

Şi fermierii ale căror terenuri agricole au fost distruse de ape vor beneficia de anumite facilităţi. „În momentul de faţă, toate comisiile locale din Crasna, Baia de Fier, Novaci, Alimpeşti precum şi alte zone afectate de inundaţii lucrează la întocmirea documentelor de calamitate. În cazurile de forţă majoră sau circumstanţe excepţionale fermierul nu este sancţionat pentru depunerea cu întârziere a cererii unice de plată pe suprafaţă, a modificărilor aduse cererii şi a documentelor aferente acestor modificări dacă aduce la cunoştinţa APIA fenomenul invocat şi prezintă documente doveditoare ale fenomenului invocat”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

ASIGURĂRI

Autorităţile judeţului dau asigurări că vor fi alocaţi bani suficienţi pentru rezolvarea problemelor din zonele afectate de inundaţii. „Toate casele care au fost afectate vor arăta la fel cum au arătat înainte de inundaţii. Vor fi ajutaţi toţi primarii”, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: