Ajutoare sociale pentru medici și asistente. Condiția!

Sprijin pentru cadrele medicale cu probleme de sănătate ori care au un deces în familie. Sindicatele din care fac parte ajută oamenii când ajung la răscruce. Sprijinul ajunge până la 1.000 de lei și este oferit celor cu probleme de sănătate grave ori care au nevoie de intervenții chirurgicale în spitale din afara județului.

Sindicatul „Sănătatea” Gorj și-a anunțat membrii că, în caz de nevoie, poate oferi ajutoare sociale. “Am constatat în multe cazuri că ajutoarele sunt de un real folos. Să se observe foarte clar că nu acordăm doar ajutoare în caz de deces, ci apărăm și alte cazuri. Asta înseamnă să fii solidar, să-ți ajuți aproapele. Pentru decesul unui membru de sindicat, ajutăm familia cu 1.000 de lei, pentru decesul cuiva din familie se acordă un ajutor între 400 și 800 de lei. Ajutorul pentru intervenții chirurgicale în unități din afara județului este de 800 de lei, iar persoanele diagnosticate cu cancer pot primi un ajutor de 1.000 de lei”, a anunțat Ion Măruță, președintele sindicatului.

Multe probleme care țin de conflicte de muncă sunt rezolvate în instanțele de judecată. Cel mai recent proces a fost deschis împotriva Primăriei Târgu Jiu care nu a acordat vouchere de vacanță medicilor și asistenților din grădinițele și școlile din oraș.  „În fiecare an am ajutat colegii. Am plătit în jur de 30 de ajutoare de boală, de deces și foarte multe conflicte indidivuale de muncă. Aproape 25 de conflicte de muncă am avut și am câștigat drepturi pentru membrii de sindicat. Suntem acum în conflict de muncă cu Primăria Târgu Jiu, cu Direcția de Patrimoniu mai exact, pentru că nu a plătit la 50 de asistenți medicali de la școli și grădinițe indemnizația de vacanță pe anul 2018”, a mai explicat Măruță.

Cotizația fiecărui membru de sindicat este de 0,8% din salariul brut lunar.

Galerie foto


Vizualizări: 8,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: