Al doilea cel mai scump pește din istorie

Un ton roşu uriaş a fost vândut, duminică, pentru 193,2 milioane de yeni (1,8 milioane de dolari), în prima licitaţie a anului dintr-o piaţă de peşte de la Tokyo.

Tonul de 276 de kilograme, evaluat la 700.000 de yeni pe kilogram la piaţa de peşte Toyosu din capitala Japoniei, a fost vândut companiei Kiyomura, care administrează principalul lanţ de restaurante Sushi Zanmai, potrivit DPA. 

"Mă simt chiar grozav că am făcut o ofertă câştigătoare pentru că aceasta este prima licitaţie din era Reiwa", a declarat jurnaliştilor Kiyoshi Kimura, preşedintele companiei Kiyomura, referindu-se la epoca imperială care a început în mai.

"Este scump. Dar vreau ca toţi clienţii să încerce cel mai bun ton", a adăugat el. 

Peştele a fost prins în Oma, principala insulă de nord a Japoniei, unul dintre cele mai bune teritorii din ţară pentru a pescui. 

Adjudecarea de duminică reprezintă al doilea cel mai mare preţ pentru un ton în Japonia, din 1999 când autorităţile au început să înregistreze recorduri. 

Recordul a fost stabilit anul trecut, când Kimura a plătit preţul de 333,6 milioane de yeni pentru un ton de 278 de kilograme. 

Japonia este cel mai mare consumator de ton roşu din lume însă pescuitul excesiv a fost criticat la nivel internaţional. 

Vizualizări: 1,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: