Prăjitură cu prune

Ingrediente: 1 kg prune; 400 g făină; 250 g zahăr; 2 pliculeţe zahăr vanilat; 50 g unt; 150 g iaurt; coaja rasă de la o lămâie şi zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie felii subţiri. Peste prunele tăiate se stoarce puţină zeamă de lămâie ca să nu se oxideze, se acoperă cu o folie transparentă şi se bagă la frigider. Se topeşte untul într-un ibric şi se dă la rece.

Separat, se desfac ouăle şi se bat cu zahărul şi pliculeţele de zahăr vanilat până ce compoziţia capătă consistenţa smântânii. Se adaugă puţin câte puţin untul topit, apoi iaurtul, coaja de lămâie şi, la sfârşit, făina cernută. Se amestecă uşor să nu facă cocoloaşe şi se toarnă într-o tavă tapetată cu unt şi cu făină sau cu hârtie de copt.

Pe deasupra se pun prunele şi se bagă la cuptor, pentru 40 de minute, la o temperatură de 120 de grade. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească, timp în care prunele îşi lasă sucul în aluat şi gustul este şi mai special. Prăjitura se pudrează cu zahăr şi se serveşte cu frişcă.

Poftă bună!

Sursa: retete.unica.ro

Vizualizări: 1,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: