Al treilea manager privat, respins de Ion Călinoiu

Spitalul Judeţean din Târgu Jiu este la al treilea manager privat în doar un an. Primii doi nu au fost pe placul lui Ion Călinoiu, preşedintele de Consiliu Judeţean, astfel că firma Tetraedru Consulting, cea care a câştigat licitaţia pentru asigurarea managementului privat, i-a schimbat. Noua propunere este Marius Ion Sponoche, dar se pare că nici acesta nu este pe placul lui Călinoiu, care a aflat de la jurnalişti că acesta este un om de afaceri controversat.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu este condus de o săptămână de directorul medical Cristina Căliman, după ce Claudia Manu a intrat în concediu medical, timp în care a fost retrasă din funcția de manager pe care o deținea de numai câteva luni la această unitate spitalicească. Schimbarea Claudiei Manu s-a făcut în urma nenumăratelor solicitări ale președintelui Consiliului Județean la firma Tetraedru Medical Consulting. Ieri, firma a venit cu o propunere de manager care va fi analizată de președintele Consiliului Județean Ion Călinoiu. „Am venit la Consiliul Județean pentru a depune documentele, conform legislației în vigoare, în vederea nominalizării și sperăm acceptarea Consiliului Județean a unui nou manager, persoană desemnată. Este vorba de domnul Marius Sponoche, 46 de ani, de profesie economist, a condus Spitalul din Cernavodă timp de doi ani. Funcții de manager a avut în mult mai multe părți. Eu nu am nici calitatea și nici informații mai multe pentru a vă furniza. Eu am venit aici cu un mandat limitat. Conducerea companiei a luat deciziile. Faptul că a condus mai multe departamente și a lucrat și în domeniu, ca manager la spital, l-a recomandat pentru această funcție”, a precizat Florea Buță, reprezentant Tetraedru Medical Consulting.

Sponoche, aproape sigur că va fi noul manager

Marius Ion Sponoche a fost administratorul Electrodesign Pro Pratnerer SRL iar apoi a preluat conducerea Spitalului din Cernavodă. Presa locală a scris atunci de o incompatibilitate în care s-a aflat managerul spitalului.

Iată ce scria ziarul Replica în 2011: „Sponoche a prezentat inspecţiei de control a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) contractul nr. 306, nesemnat de managerul laboratorului Syveno Medgdia, dar care figura ca înregistrat în evidenţele Spitalului Cernavodă cu nr. 11487/06.10.2011. În baza respectivei hârtii, Sponoche a încercat vineri să impresioneze reprezentanţii Direcţiei de Sănătate cum că unitatea poate efectua analize medicale pacienţilor. Pentru că documentul s-a dovedit a fi un act incomplet, specialiştii constănţeni i-au comunicat managerului că activitatea spitalului va fi sistată dacă în 48 de ore nu va face dovada că unitatea are laborator de analize medicale sau un contract viabil încheiat cu o firmă specializată în acest domeniu. Surprinzător este faptul că ieri Sponoche a prezentat comisiei de control acelaşi contract, dar care de această dată era semnat şi de către reprezentanţii Synevo, însă numărul de înregistrare a fost modificat. Cu alte cuvinte, Sponoche a reuşit să fabrice contracte peste noapte pentru ca spitalul să nu fie închis, sunt de părere subalternii acestuia”.

Sponoche nu a făcut prea multe declaraţii presei din Gorj. „Nu pot să vă dau prea multe detalii pentru că până miercuri nu știu dacă voi fi sau nu manager. Atunci o să putem discuta deschis despre orice. Ușa mea va fi deschisă oricând pentru presă. Nu pot să dau mai multe informații dacă nu știu mai nimic de activitatea de aici”, a declarat Marius Sponoche.

Călinoiu are suspiciuni

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a auzit o serie de lucruri despre „personajul controversat” care vrea să preia conducerea Spitalului Județean, însă nu se poate pronunța până când nu va avea o discuție cu reprezentanții firmei Tetraedru Medical Consulting. Dacă lucrurile stau așa cum i-au fost prezentate, Călinoiu nu înțelege de ce firma l-a mai propus pe Sponoche. „Eu îl aștept la discuții pe patronul firmei. Dacă este un personaj controversat nu intră în cărți. Eu voi accepta un om cu referințe bune, dacă nu, nu mai accept. Nu pot să-mi dau avizul așa pe orice. Dacă e așa ce scrie presa nici nu ar trebui să îndrăznească firma să vină cu o așa propunere. Noi avem o procedură de menținere sau reziliere a contractului, procedură pe care o să o respectăm. Nu putem merge doar pe vorbe. Să vedem cum va decurge întâlnirea. Am auzit și eu de acest personal de la colegi, aflu și de la voi presa și o să iau decizia corespunzătoare fără să mă grăbesc”, a spus Ion Călinoiu.

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: