Albă ca zăpada

Poveşti de adormit copii. Asta ne spun politicienii că ne vor promite la următoarea campanie electorală. Nu ne mai promit marea cu sarea, nu ne mai promit nici cârmaciul care să conducă nava pe marea cu sare, nu ne mai promit nici pâine cu sare, nici bunăstare, nimic. Nu. Ne promit… politicieni de tip nou, adică albi ca zăpada. Ăsta va fi conceptul cheie al anului 2012, a anunţat ieri consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu.Sobrietatea, cumpătarea şi competiţia onestă vor domina populismul, clientelismul leneş şi risipa veselă din administraţie. Societatea a intrat deja în alertă. Şi îşi va găsi propriile forme de veghe", susţine Lăzăroiu. Ha-- Într-o ţară la limita subzistenţei, cu milioane de oameni fără slujbe, care nu au ce le pune copiilor pe masă, după doi ani de criză materială profundă, cu televiziunile mogulilor cărora sărăcia le-a dat apă la moară, cineva crede că inventarea unor politicieni de tip „Albă ca zăpada” ar duce la câştigarea alegerilor?

Păi să vedem! În primul rând că un politician din acesta pur şi nevinovat va rămâne în veci un necunoscut. Nimeni pe la televiziuni nu îl va invita, că dacă nu produce scandal nu produce rating, deci este neinteresant. În alt doilea rând, Albă ca zăpada nu există. Poate copiii cred într-un astfel de personaj, cei foarte mici, dar alegătorii cu certitudine nu vor crede că există politicieni albi ca zăpada. De fapt, cred că alegătorul din România nu ar mai crede în Albă ca zăpada nici dacă aceasta ar exista. Şi atunci cu atât mai mult va conta care dă mai mult. De alegeri bune, alegătorii de la ţară mai ales s-au învăţat să nu se dea jos din pat dacă nu îl cari cu maşina până la secţia de votare, dacă nu îi bagi 10 lei în buzunar şi o traistă cu de-ale gurii. Başca că şi atunci s-ar putea să îţi ia banii şi să te lase cu buza umflată, că a dat alălalt mai mult. E loterie curată la alegerile astea. Doar teoria probabilităţii funcţionează.

Aşa că le dau o veste proastă inocenţilor din politică, dacă aceştia există. În România de azi, Albă ca zăpada să se apuce de croşetat, de gătit piticilor, dar să lase politica, fiindcă nu are nicio şansă.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: