Alba-neagra cu demisia primarului de la Albeni. Stan Pățitul s-a răzgândit și nu mai pleacă!

Veste bună pentru susținătorii care s-au strâns în curtea Primăriei Albeni pentru a fi de partea lui Silviu Ionuț Stan. Primarul i-a anunțat că nu mai demisionează și că va organiza împreună cu aceștia un referendum pentru a-i demite pe consilierii locali care i s-ar opune. Așadar, scandalul continuă, primarul putând acum să bifeze încă o „realizare” pentru localitatea sa: circul gratuit făcut în jurul demisiei pe care și-a anunțat-o pe Facebook și pe care miercuri a retractat-o ferm, ca orice politician serios.

Ca și cum demisia unui primar e o joacă de copil, edilul s-a lăsat impresionat de susținerea localnicilor care l-au așteptat marți seara să vină de la București, anunțând după discuțiile cu aceștia că nu mai demisionează. Era previzibil un asemenea pas atâta timp cât anunțul cu privire la demisia respectivă a dispărut și el de pe Facebook, pagina pe care edilul o are pe rețeaua de socializare prezentându-l pe acesta drept „contabil” la Primăria Albeni și candidat UNPR la funcția de primar. În cursul zilei de miercuri, Stan a avut o întâlnire cu prefectul Ciprian Florescu, cel care a fost și marți la Albeni pentru a detensiona lucrurile. Prefectul i-a transmis edilului că cel mai bine ar fi să își vadă de treabă și să nu demisioneze. Florescu i-a dat exemple de la alte primării din județ unde alți primari nu au nici ei majoritatea din Consiliul Local de partea lor și, totuși, își duc mandatul în continuare.

A demisionat doar pe Facebook

Stan a ieșit din cabinetul prefectului cu gândul la întâlnirea pe care o avea programată pentru miercuri seara la căminul cultural din Albeni, acolo unde susținătorii săi urmau să continue discuția începută marți seara, după revenirea de la București a primarului. Acum edilul a mai avut un mesaj în plus de transmis celor care l-au făcut să se răzgândească în privința demisiei. În comună ar urma să înceapă o campanie de strâns semnături în așa fel încât cel puțin 25% din localnici să ceară demiterea Consiliului Local. Stan vrea astfel să scape de consilierii care nu au acceptat să le fie redusă indemnizația de la 5% la 1% din leafa edilului, primarul neavând nicio atribuțiune oficială în declanșarea procedurilor de organizare a referendumului.

De altfel, secretarul localității, Răzvan Nică, a menționat că, legal, primarul nu poate demite Consiliul Local. O pot face însă cetățenii dacă se mobilizează și reușesc organizarea unui referendum la care să și voteze pentru o astfel de idee. Și cum cetățenii îl au de partea lor pe primar, cel puțin cei care au venit în curtea primăriei în cursul zilei de marți, e clar scandalul de la Albeni e de abia la început. Vestea despre referendum a făcut „uitată” demisia pe care Stan o înregistrase la secretariatul Primăriei. Secretarul Nică aștepta documentul respectiv pentru a-l înainta către Consiliul Local și Prefectură, dar, miercuri, nu a mai primit nicio astfel de hârtie, semn că demisia a fost doar pe Facebook.

Scut în jurul primarului

Despre demisia edilului s-a vorbit însă cu multă patimă la ședința la care au participat consilierii locali marți după-amiază. Peste 100 de persoane au venit aici din toată comuna ca să își manifeste susținerea pentru Stan, cei câțiva consilieri din sala de ședințe fiind nevoiți să cheme Poliția pentru ca lucrurile să nu scape de sub control. Oamenii au dat buzna peste ei și le-au cerut socoteală pentru indemnizația de 5%, mai ales după ce unul dintre ei le-a răspuns că a votat pentru cei 5% întrucât „așa am vrut eu”. Reacția oamenilor a fost dură. „Cine sunteți voi, bă, să meritați 5%? 1% nu vă ajunge? Ce ați făcut voi în Albeni ca să meritați banii ăștia? Sunteți de 10 ani aici și ce a făcut Stan în câteva luni voi nu ați făcut de atâta timp? Pentru ce să luați voi 5%? Că așa vreți?”, le-a strigat unul dintre săteni.

La finalul ședinței, consilierii PSD, cei mai acuzați că sunt împotriva lui Stan, au luat cuvântul pe rând pe scările primăriei și au declarat că ei îl susțin pe primar, că nu au fost împotriva lui și că sunt „pentru” tot ceea ce vizează îmbunătățirea vieții în Albeni… Ba mai mult, unul dintre consilieri, coleg de partid la UNPR cu Stan a anunțat că demisionează și din partid și din Consiliul Local. Asta a fost marți, când era multă agitație în curtea primăriei, pentru că, miercuri, la fel ca și Stan, și consilierul respectiv s-a răzgândit și a spus că nici vorbă de demisie. Demisia a fost doar așa, în fața camerelor de luat vederi, ca și cea a lui Stan de pe Facebook, o joacă de copii care pare să le placă mult „politicienilor” din Albeni.

Galerie foto



Vizualizări: 3,644

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: