Albeni: Ședința pentru tăierea indemnizațiilor, boicotată de consilieri

Consilierii locali din comuna gorjeană Albeni au fost din nou convocați în ședință extraordinară duminică, 7 mai, ora 14.00, pentru a vota reducerea propriilor indemnizații de la 5% la 2% din salariul primarului. Nu a fost cvorum, așa că votul va fi reluat într-o ședință viitoare. Primarul Ionuț Stan este dispus să renunțe și el la 10% din salariu, dacă și consilierii vor renunța la o parte din bani.

Ionuț Silviu Stan, primar, consideră că banii economisiți prin reducerea indemnizațiilor consilierilor pot fi folosiți pentru investiții în comună. Anunțul a fost făcut de primar și pe Facebook, unde cineva l-a întrebat de ce nu își reduce și el salariul. „Eu renunț la 10% din salariul meu”, a fost răspunsul lui Ionuț Stan.

Duminică ședința nu s-a putut ține din lipsă de cvorum, fiind doar câțiva consilieri în sală. „Am văzut doar trei consilieri, pe Clipici, Gorlă și Iosu”, a spus un localnic prezent la ședință. „Au fost doar doi consilieri, Iosu și Mursoi. Pe Gorlă nu l-am văzut, iar Clipici nu mai e consilier”, a spus primarul Ionuț Stan. Acesta anunță că a convocat o nouă ședință extraordinară pentru miercuri, 10 mai, când speră la prezența mai multor consilieri. „Miercuri o să avem pe ordinea de zi un proiect care trebuie să treacă, pentru că este vorba de acordarea unei uniforme școlare gratuit pentru fiecare copil. O să contactez și partidele politice, pentru a le cere sprijinul. La punctul doi vom trece și reducerea indemnizațiilor”, a explicat primarul.

Ionuț Stan este primarul care anunțase că își dă demisia la 1 iunie din cauza proastei colaborări cu consilierii, dar ulterior s-a răzgândit și a spus că va face referendum pentru dizolvarea Consiliului Local. „Localnicii își doresc asta, au fost peste o sută și la ședința de duminică. Nu am început strângerea de semnături, miercuri o să decidem”, a spus Stan.

Galerie foto



Vizualizări: 1,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: