Alcoolul l-a condus... în gardul şcolii

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din oraşul Rovinari este bun de plată după ce duminică noaptea s-a urcat băut la volan. În timp ce se deplasa pe DN 66, rovinăreanul a pierdut controlul direcţiei şi a intrat cu maşina într-un hidrant, dar şi într-un stâlp de electricitate, ca mai apoi autoturismul să se oprească în gardul şcolii din satul Vîrţ. Bărbatul a plecat acasă pentru a se odihni, iar localnicii din Vîrț au rămas fără energie electrică și apă la robinet aproape toată ziua de luni.

Șoferul venea dinspre Târgu Jiu și mergea la Rovinari, dar în dreptul trecerii de pietoni a școlii din Vîrț, pe Drumul Național 66, a scăpat mașina de sub control. A avut norocul că a lovit un parapet de protecție de pe partea stângă a drumului și acesta l-a proiectat spre unul dintre stâlpii de energie electrică de pe partea dreaptă a șoselei. Dacă nu izbea parapetul de protecție, mașina lovea în plin conducta de gaze. „Mă pregăteam de culcare şi dintr-o dată am auzit o bubuitură, iar pe geam am văzut o flamă puternică. Am ieșit în papuci, în pijamale și de la poartă am văzut că era apă peste tot. Rupsese hidrantul din dreptul școlii. Șoferul nu era pe aici, dar mașina era înfiptă în gard. L-au căutat și pompierii și polițiștii inclusiv peste calea ferată, că s-au gândit că o fi fost aruncat pe acolo. Dar înțeleg că era acasă”, a spus o localnică.

Oamenii legii au reuşit însă să-i dea de urmă în zorii zilei. „Poliţiştii din Rovinari s-au autosesizat cu privire la faptul că un bărbat de 33 de ani din oraşul Rovinari a condus un autoturism pe drumul naţional, localitatea Vîrţ, iar, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul direcţiei şi a intrat în coliziune cu un hidrant de apă şi un stâlp de electricitate, după care a plecat de la faţa locului. Ulterior, conducătorul auto a fost identificat de poliţişti la domiciliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.    

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele său, oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. Ancheta continuă, astfel că rovinăreanul ar putea fi cercetat şi pentru infracţiunea de distrugere.

Galerie foto


Vizualizări: 3,142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: