Alege hrana potrivită pentru animalul de companie

Patrupedul dumneavoastră este ca un membru al familiei, de aceea toată lumea doreşte să îi ofere ce este mai bun. Numai că nu este ușor să alegeți hrana potrivită dintre miile de mărci de hrană și specialități canine care se găsesc pe rafturile magazinelor.

Preocuparea  pentru acest aspect înseamnă doar că sunteți un proprietar minunat de animal de companie. Iată ce ar trebui să ştiţi când alegeţi hrana celui mai bun prieten.

Fiți selectiv cu mâncarea pentru câini: Acestui aspect trebuie acordată foarte mare atenţie. În primul rând, trebuie cunoscut faptul că animalutele de companie, inclusiv căţeii, trebuie să fie hranite în funcţie de vârsta pe care o au. Atunci când sunt mici, mâncarea pentru câini umedă este cea mai bună soluţie pentru ca aceştia să nu se înece şi să o poată digera corespunzător. Apoi, când caţelul creşte, poate primi şi mâncare uscată. Scopul hranei pentru căţel este de a-i oferi acestuia toate substanţele nutritive de care are nevoie: vitamine, proteine, glucide. Un căţel sănătos este acela care vă aşteaptă vesel acasă, fiind pregătit mereu de joacă. Totodată, rolul lor este de a vă face şi pe dumneavoastră să fiţi mult mai veseli şi binedispusi, alungând energiile negative şi stresul.

Află de câte mese pe zi are nevoie câinele: După ce ați stabilit cantitatea de hrană de care câinele are nevoie, comparați-o cu programul săptămânal. Sunteți acasă în timpul zilei, sau doar dimineața și seara? Există posibilitatea să fiți însoțit de câine la birou? Programul personal influențează programul de hrănire al animalelor de companie. Multe persoane sunt disponibile doar înainte și după serviciu. Din fericire, acest lucru nu influențează negativ alimentația câinilor. Este însă important, dacă vă regăsiți în această situație, să hrăniți câinele de două ori pe zi, la ore exacte. Dacă aveți un program flexibil, puteți să construiți o rutină în care câinele are parte de trei mese pe zi. Dacă nu sunteți sigur sau nu reușiți să stabiliți când e ora mesei, cereți sfatul unui medic veterinar. Astfel, veți primi și recomandarea unui specialist care ține cont și de posibilele probleme de sănătate ale patrupedului preferat.

Stabileşte un program strict de hrănire şi plimbare: Fără doar și poate, un program de hrănire este benefic atât pentru proprietari, cât și pentru câini. Dacă știți exact momentele în care animalul de companie se hrănește și bea apă, vă este mai ușor să știți când trebuie să îl scoateți la plimbare. Similar, câinele va intui mai ușor momentul în care ajungeți acasă și astfel veți evita micile incidente.

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: