Alegeri parțiale la primăriile Drăguțești și Vladimir

Două din comunele județului Gorj vor avea parte de alegeri parțiale în acest an. Este vorba de Vladimir și Drăguțești, acolo unde primarii au rămas fără mandate din cauza problemelor cu legea. Prefectul județului, Gheorghe Paraschivu spune că până la alegerile parțiale, conducerea celor două primării va fi asigurată de viceprimar sau secretarul comunei.

Prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, a semnat încetarea mandatelor celor doi primari de la Drăguțești și Vladimir, Vasile Moșoiu și Ion Ianăși. Dacă vor fi organizate alegeri parțiale, cel mai probabil primăriile vor fi conduse de viceprimar și secretar. ”În situația în care un primar este eliberat din funcție, i se constată încetarea mandatului, atribuțiile vor fi preluate de viceprimar. Dacă nu au nici viceprimar atunci conducerea se asigură de către secretarul comunei. Alegerile parțiale se aprobă de către guvern la propunerea Autorității Electorale Permanente”, a spus Gheorghe Paraschivu, prefectul județului Gorj.

Gândul că ar putea avea loc alegeri parțiale nu-i sperie pe reprezentanții partidelor politice. PSD a pierdut alegerile în cele două comune iar acum își reevaluează candidații. ”Rămâne să discutăm în Biroul Permanent al organizației județene Gorj, rămâne să discutăm cele două variante, să vedem dacă mergem pe variantele pe care le-am avut și la alegerile locale, dacă există și alte opțiuni. Permanent se mai schimbă situația în fiecare organizație și în funcție de importanța pe care o dă fiecare din candidați și în funcție de opțiunile pe care le avem”, a spus Aurel Popescu, președinte PSD Târgu Jiu.

Ar putea candida din nou

Dan Vîlceanu, președintele partidului, a declarat că mai întâi să se aprobe din nou alegeri și apoi vor vedea cum vor gestiona situația. ”Nu am discutat lucrul acesta pentru că până la momentul acesta nu suntem în postura de a pune problema cu ce candidați vom participa la eventualele alegeri parțiale. Nu pot să mă apuc să discut despre alegeri virtuale. Discuția va avea loc și în funcție de data la care guvernul va stabili alegerile parțiale”, a spus Dan Vâlceanu, președinte PNL Gorj.

Cert este că atât primarul liberal din Vladimir, Ion Ianăși cât și primarul Vasile Moșoiu de la Drăguțești se declară nedreptăți și spun că vor ataca în contencios administrativ ordinul prefectului. ”Este un individ la Prefectură pe nume Liviu Diaconescu care inclusiv în campania electorală s-a antepronunțat că Vasile Moșoiu nu o să poată să candideze. A fost o manipulare. Mi-a tracasat angajații, am inclusiv martori, un reprezentat al Prefecturii mi-a cerut să-mi dau demisia. Cred că nu-mi rămâne decât să contest acest ordin în instanță”, a spus Vasile Moșoiu, primarul din Drăguțești.

Cât despre primarul din Vladimir, și el a găsit un țap ispășitor, pe fostul primar Marius Vijulan. ”Fostul primar tot insistă la prefect și peste tot. E ceva putred la mijloc. O să contest în instanță această decizie că nu mi se pare normal. Ce am eu nu este legat de corupție”, a spus Ion Ianăși, primarul din Vladimir.

Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: