Alertă în zona Mediteranei. Un ciclon lovește Italia și Grecia

Fenomene meteo severe au fost anunțate de meteorologi în zona Mediteranei unde este cod roșu de vijelii puternice și ploi. În Grecia dar și în Italia s-au emis alerte de ciclon urmând să fie averse cu peste 100 de litri de apă pe metrul pătrat în următoarele 48 de ore.

Alertă meteo în sudul Europei, unde un ciclon puternic format în Marea Mediterană a lovit deja Italia. Meteorologii au emis deja o avertizare de tip cod roșu de ploi și vijelii puternice și în Grecia, unde se așteaptă cantități de apă de peste o sută de litri pe metrul pătrat.

Grecii se pregătesc pentru sosirea furtunii Eva care, va dura, potrivit meteorologilor cel puțin 48 de ore. Locuitorii din nordul Insulelor Ionice și Espir au fost alertați prin serviciul de urgență 112 că urmează condiții meteo periculoase ce vor debuta sâmbătă dimineața, oamenii fiind sfătuiți să evite deplasările în următoarele două zile. Se anunță ploi, vânt și fulgere iar sâmbătă noapte, furtuna va ajunge în zona de est a Greciei Centrale, Attica, Evia și restul Tesaliei.

Italia este deja sub cod portocaliu de vreme severă cu ploi și vijelii puternice. Ciclonul „Genoa Low” va ajunge în Peninsulă, aducând vânt și ploi abundente după cum a anunțat „Il Meteo”.

Vizualizări: 785

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: