Cornoiu: N-am mai văzut atât de multă zăpadă de mai bine de 10 ani

Iarna se încăpățânează să nu plece de la munte, deși suntem la jumătatea primăverii În stațiunea montană Rânca este zăpadă din plin, iar turiștii se bucură și acum de practicarea sporturilor de iarnă.

Drumarii au intervenit cu utilaje de deszăpezire pe Drumul Național 67 C, pentru îndepărtarea omătului de pe carosabil. Șoseaua este acoperită cu un strat de zăpadă de câțiva centimetri. Potrivit Salvamont Gorj, toate pârtiile din stațiune sunt deschise.

”Nu am mai văzut zăpadă așa multă de peste 10-15 ani, ca în acest an. Noi sperăm ca și de aici încolo, cel puțin un weekend sau două, zăpada să fie foarte bună de schiat. Sperăm să trăim acele momente pe care le trăiam cu mulți ani în urmă. Ne dorim să organizăm cupa de schi pe data de 1 mai și zăpada să țină cât mai mult”, a spus Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Cornoiu mai spune faptul că turiștii trebuie să fie atenți atunci când merg la schi. ”Trebuie să fie mai atenți, zăpada fiind mai moale, schiurile pot fi controlate mai greu. Au mai fost și incidențe pe pârtii, însă numărul acestora a scăzut”, a mai spus Cornoiu.

Numărul turiștilor a mai scăzut, în weekend fiind prezenți în stațiune circa 1000 de oameni.

Vizualizări: 1,773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: