ALERTĂ: Pod distrus, trafic restricţionat, două sate izolate

Două localităţi din comuna Bălăneşti riscă să rămână izolate din cauza unui pod peste râul Amaradia, care este pe punctul de a ceda în orice moment. Autorităţile locale şi cele judeţene sunt în alertă şi au luat deja primele măsuri pentru restricţionarea traficului în zonă.

O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Prefecturii Gorj au mers la Bălăneşti pentru a ancheta situaţia podului peste râul Amaradia din localitatea Ohaba. Aceştia au constatat faptul că structura de rezistenţă a podului este grav afectată. Ca atare, până va fi consolidat, a fost impusă o restricţie pentru autovehiculele de mare tonaj. „Echipa mixtă a constatat că este afectată structura de rezistenţă a podului. În urma verificărilor s-a stabilit o restricţie la 7,5 tone pe podul respectiv şi s-a montat un indicator în acest sens”, a declarat Mihai Avramescu, purtător de cuvânt al ISU Gorj.

De podul cu pricina depind sute de locuitori a două sate, Ohaba şi Blidari, care ar rămâne izolaţi în cazul în care podul ar ceda.

Microbuzul şcolar trece zilnic pe podul care stă să cadă

Primarul comunei Bălăneşti, Ovidiu Pungan, spune că se cere o intervenţie cât mai rapidă pentru consolidarea podului, dat fiind faptul că unul dintre picioarele de sprijin este grav afectat. Pentru reabilitarea acestuia ar avea nevoie de circa 16 miliarde de lei vechi. „Podul va ceda, deja unul dintre picioare este afectat de la jumătate. Cetăţenilor le este frică să nu rămână izolaţi. Trebuie să găsesc bani rapid pentru consolidarea lui pentru că atunci când plouă apa cu bolovani şi lemne afectează mai rău structura acestuia. Pe acest pod trece şi microbuzul şcolar. Nu cred că o maşină de pompieri ar putea trece pe pod”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul din Bălăneşti.

Autorităţile locale speră ca Ministerul Dezvoltării să le pună la dispoziţie banii necesari pentru reabilitarea podului. În acest sens a fost întocmit şi un proiect. Localnicii şi autorităţile locale au hotărât să nu mai permită trecerea pe pod nici a autovehiculelor firmelor care desfăşoară activităţi de exploatare a lemnului în zonă. Ultima reabilitare a podului peste râul Amaradia s-a efectuat în anul 1992.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: