Aleşii locali au făcut figuraţie în CA-urile şcolilor

Consilierii locali din Târgu Jiu au făcut figuraţie în  consiliile de administraţie ale şcolilor. Timp de mai bine de un an nu au fost convocaţi la şedinţe, deşi prezenţa lor era obligatorie. Abia după ce s-au plâns în şedinţa de consiliu local, au primit invitaţii de la directorii şcolilor.

Fiecare consilier local din Târgu Jiu a fost desemnat să facă parte din consiliile de administraţie de la una sau mai multe unităţi şcolare de pe raza municipiului. Pentru că timp de peste un an nu au fost chemaţi la nicio şedinţă, consilierii PD-L, PP-DD şi PNL au spus că se retrag din consiliile de administraţie. Directorii de şcoli au reacţionat şi i-au băgat în seamă pe aleşii locali. „A trecut un an întreg, nu ne-au chemat niciodată, cu toate că cei de la administraţia publică ştiau. Am sperat că odată cu începerea anului şcolar se reglează chestiunea aceasta, a trecut un semestru din 2013-2014 şi nu ne-au chemat deloc. Am făcut acum două săptămâni o altă hârtie la primărie ca să ia măsuri. Cert este că acum două zile am fost sunat, ne-au cerut să ne prezentăm în 10 februarie. M-au contactat de la liceul din Bârseşti şi de la „Constantin Brâncuşi”. Mai sunt membru şi la CNTV. Ne gândeam să ne dăm demisia în cazul în care nu ne chemau”, a spus Constantin Buleteanu, consilier local PP-DD.

Consilierul local PNL, Mihai Paraschiv, spune că abia marţi a vizitat liceul la conducerea căruia se află. Nu a mai fost convocat încă de la şedinţa de constituire a CA-ului.  „La prima şedinţă nu am putut să ajung şi am fost la cea de marţi. Am fost plăcut impresionat şi mi-a plăcut atitudinea domnului director, motiv pentru care o să mă şi implic pe cât pot în activitatea de acolo. Sunt în consiliul de administraţie de la Liceul de Chimie. Până să merg la şedinţa de marţi intenţionam să-mi dau demisia de acolo”, a spus Mihai Paraschiv.

Berca: N-are rost să figurez doar pe acte

Consilierul democrat-liberal Eduard Berca spune că se gândeşte serios să demisioneze din CA-ul şcolilor dacă nici după întâmpinarea făcută de colegii din opoziţie nu se va rezolva această problemă. „Sunt la Liceul Ion Mincu şi la alte două şcoli. N-am fost chemat niciodată în doi ani la şedinţele consiliului de administraţie. Îmi dau demisia, pentru că n-are rost să figurez doar pe acte şi poate să dau socoteală la un moment dat pentru deciziile altora”, a spus Eduard Berca, consilier local PDL.

Tudor:  Am fost convocat de fiecare dată

Consilierii de la PSD susţin că ei primesc convocări. „Sunt în CA la Liceul 5 şi la Grădiniţa 1. Bineînţeles că am fost convocat de fiecare dată, pot fi şi două-trei pe lună sau la două-trei luni, depinde de şcoală. În momentul în care am fost numit în consiliile de administraţie, primul pas l-am făcut eu, am vorbit cu directorii. De acolo a început o relaţie de colaborare. Colegii din PSD au fost convocaţi”, a comentat Adrian Tudor, consilier local PSD.

„Dacă eşti consilier nu stai să te cheme în consiliile de administraţie. Te duci acolo. Dacă ei doar aşteaptă să-i cheme cineva, nu aşa se face treaba, au fost votaţi să mai stea şi ei pe acolo, să se mai ducă să dea cu nasul”, a mai spus Adrian Tudor.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: