Ciolacu, în cărţi pentru şefia Şcolii Populare de Artă

Pompiliu Ciolacu jr., directorul Direcţiei de Cultură Gorj, este favoritul autorităţilor pentru şefia Şcolii Populare de Artă Târgu Jiu. Viorel Gârbaciu, directorul interimar al instituţiei, este convins că acesta va participa la concurs pentru a-şi asigura stabilitatea într-un post de conducere, după ce Guvernul a vehiculat ideea regionalizării direcţiilor de cultură.

Pompiliu Ciolacu spune că i s-a solicitat să participe la concursul pentru ocuparea funcţiei de director al Şcolii Populare de Artă, dar încă nu a luat nici o decizie în acest sens. „Cei de la Şcoala Populară de Artă mi-au solicitat să candidez pentru postul de director. Deocamdată, nu se impune acest lucru pentru că nu există un calendar de concurs şi nu am purtat discuţii oficiale în acest sens. Nu exclud posibilitatea de a participa la concurs, însă înainte de a lua o decizie trebuie să fac o analiză amănunţită a lucrurilor”, a declarat Pompiliu Ciolacu jr.

Actualul director, Vasile Gârbaciu, are o părere bună despre această candidatură. „Ar fi foarte interesantă candidatura lui Pompiliu Ciolacu pentru că este un om care lucrează în cultură şi are o experienţă de câţiva ani ca manager, spre deosebire de alţii. Nimeni din Consiliul Judeţean nu m-a întrebat vreodată ce părere am despre unul sau despre altul. De la Şcoala Populară de Artă nimeni nu intenţionează să concureze pentru postul de director. Eu, personal, m-aş bucura ca Pompiliu Ciolacu să vină în locul meu. Îl cunosc de la vârsta de 8-9 ani, când i-am pus chitara în mână, şi cred că ar face treabă la Şcoala Populară de Artă”, a declarat Viorel Gârbaciu.

CONCURS

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj spun că este prematur să se vorbească despre candidaţi în condiţiile în care nu s-au stabilit criteriile de participare la concurs. „Nici nu am demarat procedurile de organizare a concursului pentru că nu am primit OK-ul de la Ministerul Culturii. Încă nu ştim dacă vor rămâne aceleaşi condiţii ca până acum. Oricine va putea participa la concurs dacă va îndeplini condiţiile. Şi la concursul anterior au fost vehiculate mai multe nume, însă apoi nu şi-au mai depus dosarele”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: