Alexandru Beșliu, argint și bronz la Campionatele Naționale de lupte pe nisip

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu a reuşit performanţa de a câştiga două medalii la campionatele Naţionale de Lupte pe nisip. Sportivul are dublă legitimare la CSM Târgu Jiu şi CS Pandurii Târgu Jiu şi a cucerit medaliile argint, la juniori, şi de bronz, la seniori, la întrecerile desfășurate în week-end la Târgoviște.

Legitimat recent şi la CSM Târgu Jiu, luptătorul gorjean Alexandru Beșliu de la CS Pandurii a reuşit să câştige două medalii la Campionatele Naţionale de lupte pe nisip de la Târgovişte.

Cu toate că la Târgu Jiu nu a avut ocazia să se pregătească pe nisip, sportivul antrenat de Ştefan Tănase şi Mădălin Gorjeanu, a avut curaj să lupte la două categorii de vârstă deşi e încă junior, acesta recunoscând că a fost o competiţie grea. ”A fost foarte greu, ținând cont că am luptat la două categorii de vârstă, juniori și seniori. Am luptat până la epuizare și am riscat mult să mă accidentez, dar cu puțin noroc și îndemânare, am reușit să cuceresc două medalii. Un alt motiv pentru care am fost un pic în dezavantaj a fost faptul că această competiție s-a ținut pe nisip și am întâlnit adversari mult mai experimentați ca mine la lupta pe nisip. Cu toate acestea, am reușit medalia de argint la juniori și medalia de bronz la seniori”, a spus Beşliu pentru site-ul oficial al CSM.

Sportivul a precizat că la juniori ar fi putut obţine chiar titlul naţional: „La juniori puteam obține ceva mai mult, puteam obține chiar medalia de aur, dar din cauza regulilor diferite la lupta pe nisip, față de cele pe saltea, am pierdut medalia de aur. La seniori am reușit să câștig meciul pentru medalia de argint, dar o decizie greșită a arbitrilor a dus la pierderea medaliei și m-a trimis în lupta pentru medalia de bronz pe care am reușit să o câștig”.

Antrenorul Ştefan Tănase a precizat că nu a putut efectua antrenamente sau jocuri pe nisip înainte de competiţie şi că o greşeală care nu ar fi fost luată în calcul la luptele pe saltea a dus la pierderea titlului. De precizat că Alexandru Beşliu a participat la ultima competiţie în urmă cu aproximativ un an, acesta urmând să ia parte week-end-ul viitor şi la Campionatul Național de  lupte pentru juniori, de la Bacău.

Galerie foto


Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: