Cazuri de miocardită la adolescenți după vaccinare

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat marţi, 2 noiembrie, într-o conferinţă de presă, că în România au fost raportate şase cazuri de miocardită după vaccinare la persoane între 17 şi 29 de ani, toate având o evoluţie favorabilă.

Acesta a precizat că, în lipsa unor simptome precum durere în piept, palpiaţii, oboseală, nu este nevoie de alte investigaţii.

"În România, până la acest moment, sunt raportate şase cazuri de miocardită. Ele sunt raportate la cinci băieţi şi o fată. Grupa de vârstă este între 17 ani şi 29 de ani. Toate cele şase cazuri au apărut după vaccinul de la compania BioNTech/ Pfizer, trei cazuri după administrarea primei doze, trei cazuri după administrare a celei de-a doua doză. În toate cele şase cazuri evoluţia a fost favorabilă, adică adolescenţii, tinerii au fost internaţi şi s-au externat cu stare generală foarte bună. În primele şapte zile s-au stabilit aceste diagnostice”, a declarat Gheorghiţă.

Gheorghiţă a mai precizat că, în absenţa simptomelor de miocardită, nu este nevoie de alte investigaţii.

"Semnele clinice care ridică suspiciunea de miocardită, cel mai frecvent au fost legate de durerea în piept, durere toracică, palpitaţii şi stare de oboseală. Acestea au fost cele mai… sigur, şi febră a fost relatată în anumite cazuri. Dar, în absenţa acestor simptome care sunt evocatoare şi care, repet, apar foarte rar, nu este nevoie de alte investigaţii. Şi aici mă refer după vaccinare”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vizualizări: 4,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: