Alexandru Sassu, al treilea mogul de presă

Marea confruntare televizată între candidaţii la preşedinţia României, care ar fi trebuit să aibă loc aseară, nu a mai avut loc. Patru dintre principalii candidaţi la preşedinţie au refuzat să mai participe la dezbaterea în cinci organizată de trei televiziuni, după ce şeful TVR, Alexandru Sassu, a schimbat regulile cu de la el putere. Sassu a decis împreună cu staff-ul lui Geoană să mai invite la dezbatere pe Vadim Tudor şi Becali, doi politicieni fără şansă la aceste alegeri, dar gălăgioşi. Becali chiar a recunoscut public că Geoană este cel care l-a invitat la respectiva dezbatere. Crin Antonescu, Sorin Oprescu, Hunor Kelemen şi Traian Băsescu au anunţat că nu acceptă subordonarea televiziunii unui candidat şi au refuzat să meargă la dezbatere. Până la urmă, aceasta a fost anulată.

Traian Băsescu a spus ieri că Sassu a devenit şi el un mogul de presă, dar pe banii statului: „Constat că avem un al treilea mogul: Alexandru Sassu, preşedintele director general al TVR... noul mogul poate să facă ce vrea, dar nu când este şef al televiziunii publice, care nu are ca obiectiv falsificarea adevărului, cum fac celelalte două televiziuni ale mogulilor Vântu şi Voiculescu”.
Băsescu a mai spus că „este obligatoriu ca televiziunea publică să iasă imediat de sub controlul lui Vântu şi Voiculescu şi să nu se mai supună voinţei candidatului Mircea Geoană”.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: