Mircea Geoană se ia la trântă cu Manţog

Mircea Geoană a fost ieri în Gorj, participând la două mitinguri organizate de PSD la Motru şi la Turceni. Mitingul de la Rovinari a fost anulat, iar cele două care s-au ţinut au fost scurtate din cauză că Geoană a sosit în Gorj cu o întârziere de două ore. Vizita lui Geoană s-a concretizat astfel în două discursuri identice, de câteva minute fiecare, ţinute în faţa a circa o mie de oameni la Motru şi 500-600 la Turceni.

După ce urcat pe scena improvizată în faţa Casei Sindicatelor din Motru, Geoană şi-a început discursul făcând referire la "multele dezamăgiri" de care au avut parte motrenii în ultimii 20 de ani, de parcă oraşul nu ar fi fost condus numai de primari PSD, ca şi judeţul. Candidatul social-democrat şi-a "revenit" însă repede şi şi-a adus aminte că se află la Gorj, acolo unde PSD a pierdut din puterea pe care o avea acum un deceniu, motiv pentru care un atac la portocalii a fost considerat bine venit.

"Nu vă lăsaţi ispitiţi, şantajaţi sau minţiţi de cei care încearcă aici în Gorj să pună stăpânire pe resursa care este a poporului român, este a dumneavoastră. Nu credeţi nicio secundă că un Videanu sau un Manţog, care ar merita să fie traşi în ţepele promise de Băsescu acum 4 ani de zile, ... (n.r. – aplauze), nu o să acceptăm ca oameni care au atât de multe necazuri să fie păcăliţi sau mituiţi cu aşa zisa prima de Crăciun care se dă de 1 Decembrie, înainte de vot. Aici în Gorj PDL are un adevărat laborator de fraudare a alegerilor", a menţionat Geoană, care, ulterior, flancat de deputaţii Victor Ponta şi Mugurel Surupăceanu, dar şi de Florin Cârciumaru şi Ion Călinoiu, mai vorbit despre Băsescu, pensii, fraudarea alegerilor, nedreptăţi sociale, dar nimic despre salariul de 20.000 de euro al cumnatului său ori despre afirmaţiile lui Bogdan Chireac, cum că ştie că pierde alegerile şi candidează doar pentru a câştiga financiar de pe urma acestei campanii electorale.

Manţog e convins că PSD l-a pus odată-n ţeapă

Vorbele lui Mircea Geoană rostite despre ţepele de care ar trebui să aibă parte Videanu şi Manţog nu au rămas fără replică din partea celui din urmă. Şeful de campanie al PDL Gorj, care este şi director economic la Complexul Energetic Turceni, spune că nicio primă de Crăciun nu va fi plătită de 1 Decembrie, aşa cum "a minţit" ieri Geoană, acesta afirmând că, în schimb, Adriean Videanu este cel care, din postura de ministru al economiei, a ajutat vara aceasta economia Gorjului pentru a trece peste criză.

"Domnul Videanu a făcut pentru mineritul şi energetica din Oltenia cât n-au făcut toţi ceilalţi la un loc. Reamintesc aici doar reinternalizarea Termoservurilor, contractarea creditului pentru modernizarea grupului 6 de la Turceni, demararea procedurilor pentru construirea unui nou grup la Rovinari, compensarea datoriilor cu RAAN sau rezolvarea blocajului financiar în care a fost adusă SNL Oltenia din cauza vânzării frauduloase a creanţelor”, a spus Manţog.

Şeful de campanie al PDL Gorj aminteşte că Geoană face parte din partidul celor care au vrut să vândă pe nimic complexurile energetice şi Termoservurile, aşa cum au vândut şi Petromul şi Petromidia. Din partidul lui Geoană fac parte Şova şi Ponta, cei care au deturnat zeci de miliarde de lei vechi de la Turceni şi Rovinari pentru plata unor servicii juridice pe care le-ar fi făcut orice stagiar. „În acelaşi partid se află acum Ciurel, cel care a nenorocit Complexul Energetic Rovinari prin contractele de mii de miliarde încheiate fără surse de finanţare, pe care le-a făcut doar pentru a încasa comisioanele pe care le dirija, după cum s-a văzut din agenda lui, în egală măsură spre PSD şi PNL, dar şi spre presa care le acoperea ilegalităţile şi ataca la comandă pe cei care încercau să se opună devalizării mineritului şi energiei”, a mai spus Manţog despre ce a însemnat PSD pentru minerit şi energie.

Fără elicopter, dar cu microbuz şcolar

Mircea Geoană ar fi trebuit să vină în Gorj cu elicopterul, dar vremea nu i-a fost favorabilă, aşa că a venit cu un Audi al partidului. Printre mijloacele de transport care au adus pesediştii la miting s-au numărat şi două microbuze şcolare.

Până la sosirea lui Geoană atmosfera a fost întreţinută cu muzică lăutărească de pe un CD, inclusiv cu dedicaţii înregistrate pentru "ginerică", una dintre piese sfârşindu-se cu urarea de "Să trăiţi bine", pesediştii văzând atunci nu roşu, ci portocaliu în faţa ochilor.

În mulţime erau prezenţi şefi ai PSD de la Târgu Jiu, inclusiv Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare, dar era absent Ilie Petrescu, liderul conservatorilor din judeţ, copreşedinte al Alianţei PSD+PC Gorj.

Vizualizări: 936

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: