Alianța cu PSD, interzisă și pentru USR

După liberali, nici cei de la USR nu vor să audă de alianțe cu social-democrații în niciun consiliu local din Gorj. Avertismentul a venit de la liderul USR Gorj, care a transmis că nimeni din partidul pe care îl conduce nu are voie să ofere votul celor de la PSD. La Motru, USR este în discuții cu PNL, dar nu s-a concretizat nimic.  „La Motru, PNL are viceprimar dacă vrea”, a anunțat Radu Miruță.

Liderul USR Gorj a explicat că, în nicio localitate din județ, aleșii locali de la USR nu au voie să fie de partea celor de la PSD indiferent de motiv.

Anunțul său vine după ce și liberalii au transmis că nu vor face alianțe cu PSD la nivel local. “În nicio localitate din Gorj, USR nu votează cu PSD. Avem consilieri în 38 de localități. În mod individual, colegii noștri știu că indiferent de ce se întâmplă pe plan local și care sunt presiunile, ei nu votează cu PSD și nu o să ofere majoritate PSD. Restul sunt doar scuze pregătite de PNL și PMP care sunt veșnic interesați să facă ei asta și să spună că s-a votat de altcineva”, a declarat Radu Miruță, liderul USR Gorj.

Discuții avansate cu liberalii sunt la Motru, dar nu s-a concretizat nimic. Miruță susține că USR ar putea ajuta PNL să obțină postul de viceprimar la Motru. Gigel Jianu a fost prima varianta discutată de cele două formațiuni politice. „La Motru, nu s-a întâmplat nimic. Rămâne de văzut dacă PNL este interesat să aibă viceprimar acolo sau nu. La Motru, PNL are viceprimar dacă vrea. Dacă nu vrea, nu are. La ei e mingea”, a mai spus Miruță, într-un interviu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: