Ungaria vinde ventilatoare pentru că a luat prea multe. Ivăniși: De ce nu le cumpără România?

Aproape o mie de români infectați cu noul coronavirus erau luni la Terapie Intensivă, în multe spitale locurile fiind deja ocupate. La Târgu Jiu, erau 13 pacienți Covid la Terapie Intensivă și doar 12 paturi.

Din februarie, de când știm că vom ajunge la situația de astăzi, cu mii de infectări pe zi, România a cumpărat extrem de puține ventilatoare și paturi de Terapie Intensivă. Autoritățile au spus mereu că nu au avut de unde să cumpere, fiind cerere mare peste tot în lume, dar alte țări au putut. Ungaria a cumpărat peste 16.000 de ventilatore mecanice în acest an şi acum, potrivit site-ului de ştiri HVG.hu, încearcă să reducă acest stoc la jumătate. Autorităţile ungare au cerut diplomaţilor să încerce să vândă aceste echipamente peste hotare.

Nicolae Ivăniși, candidatul Partidului Ecologist Român (PER) Gorj la Camera Deputaților, se întreabă ce mai așteaptă autoritățile, când sunt soluții în țara vecină. "Ungaria vrea să își reducă stocul de ventilatoare mecanice. Au cumpărat peste 16.000 de ventilatoare și vor să reducă stocul la jumătate. Întrebați vă rog Guvernul României câte solicitări de ventilatoare a făcut? Ne văităm că avem secții ATI pline, ne văităm că nu avem aparate de ventilat, ne văităm, ne văităm și ne văităm", a spus Ivăniși la Radio Infinit, acuzând guvernanții că merg doar pe achiziția de măști și dezinfectanți, pentru că acolo "au pârghiile pregătite". "De ce nu cumpărăm câteva sute de ventilatoare de la unguri, să trimitem câteva în fiecare județ?", a mai spus Nicolae Ivăniși.

Ivăniși a criticat faptul că guvernul vrea alegeri pe 6 decembrie, în timp ce impune tot felul de restricții ca urmare a creșterii numărului de infectări. "Cred că este o idee bună să ne bage în carantină și să și voteze în locul nostru", a spus candidatul PER Gorj. (A.A.)

Vizualizări: 1,871

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: