Alimentarea cu gaze din Tismana, lăsată fără finanţare

Cel mai îndrăzneţ proiect pentru oraşul Tismana este pus acum sub semnul întrebării. Este vorba de alimentarea cu gaze a localităţii, proiect care a fost finanţat prin Fondul Suveran pentru Dezvoltare, numai că prin acest program nu se mai dau bani. Dacă nu identifică rapid o altă sursă de finanţare, primarul din Tismana este conştient că trebuie să continue investiţia cu bani de la bugetul local.

Până în acest moment s-a realizat la Tismana numai staţia de gaze, lucrare pentru care s-a decontat suma de 1.680.000 de lei.

Banii au venit în tranşa din decembrie. Valoarea totală a proiectului este de 10.800.000 de lei. "Vreau să vă spun că aceasta este cea mai mare problemă cu care ne confruntăm acum. Oraşul Tismana s-a numărat printre cele şase localităţi din Gorj care au fost declarate eligibile prin Fondul pentru Dezvoltare. În acest moment se pare că nu sunt fonduri suficiente şi, dacă nu găsim nicio altă sursă de finanţare, trebuie să suportăm din bugetul local", a precizat primarul din Tismana, Marian Slivilescu.

La un calcul simplu, un kilometru de conductă ar costa 220.000 de lei. "Este vorba de mulţi bani. Este destul de greu de suportat din bugetul local. Investiţia trebuie făcută acum pe mai mulţi ani. Dacă primeam finanţare era gata în numai câţiva ani. Aşa, va fi de durată", a explicat Slivilescu.

Vizualizări: 2,027

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: