Concursul pentru șefia spitalului din Târgu Jiu, reluat. Cosmin Popescu: Nu se tărăgănează

Se reia concursul pentru postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Calendarul va fi stabilit în aceste zile de către cei din Consiliul de Administrație al unității medicale. Toți candidații vor fi nevoiți să revină cu dosarele pentru a se înscrie din nou la concurs.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a dat asigurări că nu se dorește tărăgănarea acestui concurs. Dimpotrivă. Nu vede nimic greșit în anularea concursului după ce s-a constatat că secretarul comisiei ar putea fi acuzat de conflict de interese pentru că are o relație cu unul dintre candidații. Mai exact, cu Tiberiu Tătaru, fostul manager care își dorește să revină la conducerea spitalului.

„Conform Legii Sănătății, cele trei instituții care au obligația reglementării și obligația de a constitui comisia au transmis câte o propunere. Consiliul Județean una, DSP, una și Colegiul Medicilor, o propunere. Din păcate, joi s-a constatat că secretarul desemnat de Consiliul de Administrație exista pentru viitor o anumită stare de incompatibilitate, conflict de interese și CA a făcut bine ce a făcut pentru a evita orice suspiciune”, a spus Cosmin Popescu.

Procedura nu ar avea legătură, a mai adăugat Cosmin Popescu, nici cu procesul intentat de Gigel Capotă, înlocuit din funcție după o înțelegere cu șeful Consiliului Județean, dar care a contestat această decizie mai apoi în instanță. „Toate proiectele de management, toate dosarele se depuseseră către secretarul comisiei. Oricine putea invoca pe viitor într-o contestație faptul că a avut acces la documente și la proiectele de management. Cred că au făcut bine că au amânat. În această săptămână, vor stabili un nou calendar, o nouă procedură, un nou secretariat ca să deruleze în continuare această procedură. Altfel, puneam de la început un semn al întrebării asupra transparenței și derulării normale și legale a acestui concurs. Mai bine să întârziem 20-30 de zile decât să plecăm cu o suspiciune de conflict de interese. Nu se tărăgănează. A fost doar pentru a se evita discuțiile. Sunt convins că s-ar fi discutat mai mult pe acest subiect dacă nu l-am fi anulat”, a mai declarat Cosmin Popescu.

În primă fază, s-au înscris la concursul pentru postul de director la spital actualul manager interimar, Dumitru Vienescu, managerul unității medicale de la Novaci, Emil Grigore, și Tiberiu Tătaru, fostul director al spitalului din Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,845

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: