Remedii naturiste pentru sensibilitatea dentară

Dinţii pot fi foarte sensibili chiar dacă sunt sănătoşi, iar pentru tratarea lor există şi o serie de remedii naturiste. Nu totdeauna tratamentele medicamentoase vă vor vindeca sensibilitatea dentară, ci chiar anumite ingrediente din bucătărie.

Clătirea gurii cu ulei de cocos este unul dintre aceste remedii. Ţine în cavitatea bucală o lingură de ulei de cocos timp de 15-20 de minute. Clătește-ți bine gura cu uleiul în tot acest timp iar, la final, după ce scuipi uleiul de cocos, spală-te pe dinți. Repetă această operațiune zilnic, de preferat dimineața.  Uleiul de cocos are proprietăți antiinflamatoare și analgezice, care reduc sensibilitatea dentară.

Gargara cu soluție salină ajută dinţii sensibili. Prepară soluția salină dizolvând o jumătate de linguriță de sare într-un pahar de apă călduță. Clătește-ți gura de două ori pe zi cu acest amestec. Sarea are proprietăți antiseptice naturale și reduce totodată inflamația, calmând durerile de la nivelul dinților și măselelor.

Compresa cu usturoi este benefică pentru dinţi. Pisează un cățel de usturoi, apoi amestecă-l cu câteva picături de apă și cu sare. Aplică acest amestec pe dintele afectat de sensibilitatea dentară, lasă-l să acționeze 10-15 minute, apoi clătește-ți gura. Usturoiul are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, care calmează durerea de dinți provocată de sensibilitatea dentară.

Turmericul  conține un compus numit curcumină cunoscut pentru efectele sale antiinflamatorii. Pentru sănătate orală și pentru a atenua sensibilitatea dentară, prepară o pastă amestecând o linguriță de turmeric, cu o jumătate de linguriță de sare și jumătate de lingură de ulei de muștar. Aplică această pastă pe dinți și gingii de două ori pe zi pentru ameliorarea durerii.

Vizualizări: 1,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: