Alimente care sunt interzise de Biblie

Biblia spune că alimentația unui bun creștin trebuie să fie una simplă, sănătoasă și chibzuită. Chiar dacă suntem buni creştini, există multe preparate pe care le consumăm frecvent, dar care sunt considerate a fi „necurate” de Cartea Sfântă.

Carnea de porc se află printre cele mai consumate și iubite alimente din lume, deși se spune că este o carne „grea”. Cu toate acestea, Biblia ne spune următoarele: „Să nu mâncați carne de porc și să nu vă atingeți de el” (Leviticul 11:7-8).

În lista cu alimente interzise în Biblie se află și carnea de iepure. Mulți sunt de părere că aceasta este foarte sănătoasă, având cel mai mic nivel de colesterol. De asemenea, carnea de iepure este fragedă, ușor de digerat și are un nivel ridicat de proteine. Potrivit Cărții Sfinte, acesta este un aliment „necurat”.

Tot Biblia spune că nici carnea unor păsări nu trebuie să fie consumată: „Din păsări să nu mâncați și să vă îngrețoșați de acestea, că sunt spurcate: vulturul, zgripțorul şi vulturul de mare; corbul și șoimul cu soiurile lor; cioara și soiurile ei; struțul, cucuveaua, rândunica și uliul cu soiurile lui; huhurezul, lebăda, pelicanul și cocorul; cocostârcul, pupăza și liliacul”.

De asemenea, sunt considerate a fi „necurate”: șoarecele, cârtița, șopârlele și alte viețuitoare din această specie, ariciul, broasca, broasca țestoasă și melcul. Tot în această listă intră și animalele care se se târăsc pe pântece și cele ce umblă pe un mare număr de picioare.

Împărțirea animalelor în aceste două categorii a fost făcută în special după o anumită componentă simbolică a fiecărei viețuitoare. Așadar, o parte dintre acestea sunt simboluri ale curăției și a ascultării, iar altele sunt văzute ca întruchipări ale unor patimi, conform crestinortodox.ro.

Vizualizări: 2,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: