Alimente consumate în exces care dau migrene

Multe persoane se confruntă din când în când cu dureri de cap iar în aproape 30% dintre cazuri cauzele sunt legate de alimentele consumate în exces. Un regim alimentar necorespunzător poate fi cel care provoacă migrenele.


Pot da migrene alimentele cu un conţinut ridicat de tiramină. Deşi cauza migrenelor diferă de la persoană la persoană, un lucru este sigur, şi anume că alimentele care conţin tiramină şi feniletilamină, aminoacizi care cauzează dilatarea vaselor de sânge şi cresc presiunea sângelui în creier, pot provoca migrene. Substanţele se găsesc în ciocolată, brânzeturi (cheddar, Brie, feta, gorgonzola sau brânză mucegăită), alimente pe bază de soia, murături, nuci, citrice şi oţet sau vin.

Deoarece conţinutul de tiramină creşte de-a lungul timpului, mai ales dacă alimentele sunt păstrate în mod impropriu, persoanele care sunt predispuse la migrene ar trebui să evite resturile alimentare. Fii atent şi la ce alimente consumi la petrecerile de la birou sau la diferite evenimente, ambele fiind locaţii unde alimentele nu sunt păstrate la frigider pentru perioade lungi de timp.

Alimentele care conţin aditivi alimentari precum nitriţii (hot dog, salamuri, mezeurile) pot declanşa dureri de cap. Folosiţi mai ales pentru conservare şi adaos de aromă, nitriţii se mai găsesc în cârnaţi sau crenvurşti (inclusiv cei de pui, de curcan sau din soia), carne de vită şi alte alimente care au fost afumate, macerate în saramură sau conservate. Pentru a evita consumul de nitriţi trebuie citite cu atenţie etichetele şi alese variantele de carne care nu conţin aditivi alimentari.

Ceaiul, merele şi perele cu coajă de culoare roşie, sucul şi oţetul de mere, cât şi vinul roşu conţin tanin care poate da migrene. Taninul poate provoca migrene celor care suferă de obicei de aşa ceva sau poate cauza dureri de cap chiar şi persoanelor fără astfel de probleme. Sensibilitatea la tanin variază însă de la persoană la persoană.

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: