Zeci de persoane cu dizabilități, în excursie finanțată de doi medici

Peste cincizeci de persoane cu dizabilități din cadrul Centrului de zi pentru persoane cu dizabilități „Christian“ din Târgu Jiu și însoțitorii lor au acestuia au avut parte de o excursie la Craiova, oferită de către Asociația Persoanelor cu Handicap din Oltenia. Excursia a fost finanțată de doi medici originari din Gorj, dar care profesează în Belgia.

Aceștia au vizitat Muzeul de Artă (Palatul Jean Mihail), considerat unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectură civilă din oraș, loc în care sunt expuse lucrări celebre ale pictorilor români. 

„Vizita la Centrul Constantin Brâncuși, inaugurat cu o zi înainte de vizita noastră a produs entuziasm printre noi, iar din declarațiile unuia din reprezentanții locației am consemnat faptul ca am fost primul grup de vizitatori după inaugurarea acestui stabiliment de cultură care semnalează trecerea  lui Brâncuși prin Craiova“, a spus Daniel Andrei, directorul Centrului „Christian“. 


Persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor au ajuns, apoi, în Parcul Romanescu, precum și Grădina Zoologică. „Buna dispoziție a fost în permanență întreținută de către prietenii folkiști ai Cercului de chitară, care ne-au binedispus într-un mare fel și au creat o atmosfera de poveste, de-a dreptul încântătoare. Mulțumim pe această cale atât celor care au făcut posibil acest eveniment, și anume prin bunăvoința familiei de medici Luana și Romeo Bistreanu, originari din Târgu-Jiu, ce practică medicina în Belgia, precum și participanților beneficiari ai Centrului de Zi Christian, și a însoțitorilor acestora“, a mai relatat Daniel Andrei.

„Centrul de zi Christian reprezintă a doua familie pentru mine. Fiecare clipă pe care mi-o petrec alături de ei îmi aduce un strop de bucurie. Vă mulțumesc pentru ziua aceasta frumoasă“, a spus una dintre beneficiarele centrului. 

Galerie foto


Vizualizări: 1,612

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: