Alimentele pentru săracii din Târgu Jiu, blocate în Cehia

Sute de cetăţeni din Târgu Jiu au mers ieri dimineaţă cu noaptea-n cap să ridice pachetele cu alimente de la Uniunea Europeană, numai că odată ajunşi aici au constatat că au făcut drumul degeaba. În locul ajutoarelor alimentare au primit bon de ordine, asta pentru Direcţia de Protecţie Socială nu are pe stoc niciun aliment, mulţi arătându-se revoltaţi că au fost puşi pe drumuri degeaba. Conducerea direcţiei a spus că miercuri ar putea ajunge pachetele pentru a fi distribuite către beneficiari însă nici atunci nu este sigur.

S-au înarmat cu plase şi tot ce le trebuia ca să ridice alimentele şi au plecat acasă aşa cum au venit. Câteva sute de persoane din Târgu Jiu au ajuns ieri de dimineaţă până la orele 10 ca să ridice pachetele alimentare, însă au plecat cu mâinile în buzunare. Deşi Direcţia de Protecţie Socială Târgu Jiu a anunţat că din data de 15 decembrie începe distribuirea alimentelor de la UE, pe stoc nu au ajuns, asta pentru că firma care distribuie aceste produse, Coremi,  nu a primit conservele, ce au fost achiziţionate din Cehia. Astfel, ieri s-au dat doar bonuri de ordine, în primele ore fiind epuizate până în prima decadă a lunii ianuarie 2015. Cei care sperau să ridice ieri alimentele s-au arătat nemulţumiţi că au bătut drumul degeaba. „Am venit după alimente. Aici scrie că se dau de azi, dar am primit doar bon de ordine. Probabil sunt venite, dar or fi în Vamă. Speram să le ridic acum, în baza bonului. Am venit degeaba. Măcar să ni le dea înainte de sărbători”, a spus Marin Burlicică, din Târgu Jiu. Au fost însă şi cetăţeni care s-au enervat la culme, înjurând chiar pe cei de la direcţie că i-a amăgit cu acordarea alimentelor.

Alimentele, aşteptate miercuri

Şefa Direcţiei de Protecţie Socială Târgu Jiu, Teodora Ciobanu, a spus că regretă confuzia creată şi că speră ca mâine să ajungă alimentele. Cum mulţi beneficiari au primit bon de ordine pentru primele zile ale săptămânii, programul de distribuire oricum va fi dat peste cap, angajaţii direcţiei fiind nevoiţi să lucreze chiar şi în weekend pentru a acorda beneficiarilor alimentele. „Au venit de la ora 7, am discutat cu dânşii, nu au fost foarte mari probleme. Cei care trebuiau să ridice alimentele astăzi şi mâine sunt reprogramaţi pentru sâmbătă şi duminică şi sperăm ca alimentele să vină miercuri aşa cum ne-a promis firma furnizoare. O să îi încurcăm între ei că avem bonuri date şi pe miercuri şi pe joi”, a spus Teodora Ciobanu. Circa 6.130 de cetăţeni din municipiul Târgu Jiu şi localităţile arondate beneficiază în sezonul acesta de alimente de la UE însă numărul va fi mai mare asta pentru că sunt persoane care au întrunit condiţiile de acordare a sprijinului ulterior întocmirii listelor iniţiale. 

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: