AJUTOR! Nu are bani de drum să ducă fetiţa la operaţia din 18 decembrie

Daria Maria, o fetiţă de 2 ani şi 3 luni din Rovinari care s-a născut cu o malformaţie cardiacă, va fi supusă unei intervenţii chirurgicale în data de 18 decembrie la o clinică privată din Italia. Pentru că operaţia ce o va ajuta să rămână în viaţă nu s-a putut efectua în ţară, va fi efectuată de medicii de peste hotare. Intervenţia chirurgicală este suportată din bugetul asigurărilor de sănătate, însă părinţii copilei nu au niciun venit şi nu îşi permit să suporte cheltuielile cu deplasarea.

Încă de la naştere, Daria Maria Rugină a prezentat o malformaţie cardiacă, Rastelli Tip A, ce îi pune viaţa în pericol. Are şi hipertensiune pulmonară ce o face să respire cu dificultate. Daria mai suferă şi de sindromul Dawn, tot o afecţiune din naştere pe care părinţii încearcă să o ţină în frâu prin diverse tratamente. Acest defect cardiovascular congenital pe care îl prezintă Daria a apărut din cauza faptului că inima nu s-a dezvoltat normal.

Părinţii fetiţei au ştiut încă de la câteva luni despre această problemă însă iniţial medicii le-au spus că intervenţia se poate face la 6 luni. Din cauza lipsurilor financiare nu au mai reuşit să o ducă la Timişoara pentru a face intervenţia chirurgicală. După un alt consult, la 10 luni li s-a spus că operaţia pe cord se poate face până la 2-3 ani, la Târgu Mureş. Ajunşi aici pe când cea mică avea 1 an şi 6 luni, medicii au spus că este prea târziu şi că nu o pot opera din cauza problemelor neurologice. Au încercat şi la o clinică din Germania care i-a refuzat, părinţii găsind înţelegere în cele din urmă la medicii de la Clinica San Donato din Milano, Italia. Se apropie ziua în care cea mică va trebui operată pe cord, fiind programată în data de 18 decembrie. Problema este că părinţii nu au resursele necesare pentru a suporta costurile cu deplasarea şi cazarea, asta pentru că niciunul nu lucrează. Cea mică este dependentă de mama sa, iar tatăl lucrează cu ziua ca să poată aduce ceva bănuţi în casă. Locuiesc împreună cu bunicii şi fratele din partea mamei într-un apartament modest din Rovinari.

Elena Bran, mama fetiţei, este disperată că nu are banii necesari pentru a putea ajunge la clinica din Italia. “Are două găuri mari în inimă, cât una, şi un singur canal în loc de două. Am aflat că are şi hipertensiune pulmonară secundară. Are tratament de la 6 săptămâni. Pentru defectul de la inimă avem acceptul clinicii, am făcut şi programarea. Va mai fi nevoie de încă o intervenţie la 5 ani şi este posibil să mai aibă nevoie de o alta mai târziu. Operaţia este decontată, însă nu avem bani pentru a ajunge în Italia, eu, fetiţa şi soţul. Va trebui să ne şi cazăm acolo şi nu ştim de unde să mai facem rost de bani. Mai sunt câteva zile şi ne-ar trebui cel puţin 400 de euro pentru drum. Trebuie să ajungem. Cu banii pe care îi avem abia reuşim să îi luăm lapte şi pampers. E foarte greu. Vrem să se facă bine. E foarte riscantă operaţia din cauza hipertensiunii, dar este o şansă, altfel riscăm să o pierdem“, a spus Elena Bran.

STRIGĂT

Bunica a făcut un apel la oamenii cu suflet ca să o sprijine pe Daria. “Dacă ar putea cineva cu suflet să se gândească la acest copilaş, să îl ajute. E foarte micuţă şi poate că mai are o şansă de viaţă. Este foarte important pentru noi acest sprijin pentru că ne gândim la ea care este un sufleţel nevinovat. Este totul pentru noi”, a spus Viorica Vlăduţă, bunica fetiţei.

CONT BANCAR

Gorjenii care doresc să o sprijine pe micuţa Daria pot depune orice sumă la contul bancar: RO30RZBR0000060015630142 deschis la Raiffeisen Bank.

Vizualizări: 456

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: