Cinci copii zgribuliţi de frig îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Să-i ajutăm!

Viaţă grea pentru o familie numeroasă din Rovinari. Şapte suflete trăiesc într-un apartament cu două camere din oraş, iar singurul venit al familiei este alocaţia celor cinci micuţi, trei băieţi şi două fete. Mezina familiei are doar câteva zile, iar băiatul cel mare 8 anişori. Pentru că veniturile familiei sunt modeste, beneficiază de masă gratuită oferită de autorităţi la cantina socială a oraşului. Cei mici şi-ar dori ca şi la ei să ajungă Moş Crăciun cu hăinuţe, dulciuri şi jucării. Ziarul Pandurul face apel la gorjenii cu suflet să îi ajute cât să se poată bucura şi ei de magia sărbătorilor de iarnă.

Felicia Fierăscu şi Vasile Leucă au împreună cinci copii. O fetiţă de aproape două săptămâni, pe Alexia de 2 ani, Albert de 4 ani, Robert de 5 ani şi Silviu de 8 ani, care este şi elev în clasa a II-a. Cu toţii locuiesc într-un apartament cu două camere, aflat la ultimul etaj al unui bloc din Rovinari, plin de igrasie. I-am găsit pe cei mici acasă, Silviu numai ce venise de la şcoală, adus fiind de mama sa. Alexia, îmbrăcată cu o bluză sport prea mare pentru vârsta ei, mânca cu poftă dintr-o bucată de pâine. Singura sursă de încălzire este un reşou, plasat în mijlocul camerei în care dorm cu toţii. Veniturile familiei se rezumă la alocaţiile celor mici, asta pentru că părinţii nu lucrează.

Vasile Leucă, tatăl celor mici, care, trăieşte în concubinaj cu mama lor, spune că nu a reuşit să se angajeze în ultima perioadă, cât să poată să le asigure un plus de confort celor mici. Spune că a încercat să-şi găsească un loc de muncă însă fără succes. Şi-ar dori să le poată oferi mai mult copiilor săi. „Nu avem niciun venit, decât alocaţia copiilor. De angajat nu am avut unde, mai muncesc cu ziua pe unde pot. Este foarte greu, trebuie să mergem înainte. Soţia a născut recent, fetiţa este cu probleme. E şi mai greu, dar nu avem ce face. Hăinuţe am mai primit, de mâncat cei mici mănâncă la cantină. Sper să reuşesc să mă angajez, mă pricep la orice. Mi-aş dori să mă primească cineva. Am mai încercat, am găsit ceva, dar era departe şi banii se duceau pe transport. Am depus CV-uri dar nu am reuşit. Mi-aş dori să pot să le ofer mai multe copiilor mei”, a spus Vasile Leucă.

Mama a făcut închisoare pentru neplata pensiei alimentare

Mama celor mici mai are încă doi copii dintr-o altă relaţie. Este vorba de un băiat de 18 ani şi o fată de 13 ani. Ambii locuiesc cu bunica din partea mamei. Felicia Fierăscu este cunoscută ca fiind prima femeie din România care a făcut închisoare pentru că nu a plătit tatălui pensia alimentară pentru copiii din prima relaţie, care, culmea, până la urmă au ajuns în grija bunicii. 

În data de 3 decembrie Felicia Fierăscu născut la spitalul din Craiova cel de-al cincilea copil al lui Vasile Leucă. Sarcina a fost una problematică, fetiţa fiind născută prematur. Încă se află la spital, în incubator. „Ne descurcăm greu. Niciunul dintre noi nu lucrează. Ne descurcăm doar din alocaţiile lor, 42 de lei de copil. Nu ne permitem să le luăm hăinuţe şi să le oferim tot ce le trebuie. Recent am născut o fetiţă, la 7 luni. Am făcut-o de 1,1 kg. Acum a mai luat puţin în greutate, e alimentată artificial. E cam greu”, a spus Felicia Fierăscu.  

Silviu vrea să vină Moşul la fraţii lui

Fiul cel mare, Silviu, ne-a pus că îşi doreşte foarte mult ca Moş Crăciun să ajungă anul acesta la el şi la fraţii lui. Băiatul spune că a fost cuminte şi că la şcoală are note bune. ”Îmi place la şcoală. Aş vrea ca Moş Crăciun să îmi aducă jucării şi mie şi la fraţii mei. Mai vreau şi un brad, aşa cum avem la şcoală. Toţi am fost cuminţi”, a spus Silviu.

CAMPANIE PANDURUL

Ziarul Pandurul face un apel la cititorii care pot dona hăinuţe şi jucării pentru copiii fără posibilităţi materiale să le aducă la sediul redacţiei din strada Unirii (în spatele Complexului Gârdu din Târgu Jiu) până cel târziu vineri, 19 decembrie. Împreună putem aduce un zâmbet pe feţele copiilor necăjiţi, acum, în preajma sărbătorilor de iarnă.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: