Alionescu şi-a conturat lotul pentru Liga Naţională

Antrenorul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, a conturat deja lotul echipei pentru noul sezon, deşi nu au trecut decât două săptămâni de la debutul pregătirilor. Un jucător sârb, Jovan Djurasevic, a ajuns miercuri la un acord cu clubul din Târgu Jiu, iar americanul Xavier Williams va semna în zilele următoare.

Lotul echipei de baschet a CSM a fost format iniţial numai din jucători români, majoritatea acestora fiind baschetbalişti de certă valoare şi cu experienţă, chiar de Liga Naţională.

Antrenorul Claudiu Alionescu a făcut o prezentare a echipei pe posturi, incluzând în lot şi cei doi străini care au fost aduşi recent pentru probe şi cu care s-a ajuns la un acord. „Pe poziţia de fundaş a fost adus Kilen Ors, un jucător care a evoluat anul trecut în grupa valorică C, cu CSM Târgu Mureş, şi a promovat în grupa valorică B, dar a jucat și la BCM U Piteşti, în Liga Naţională. Tot aici a fost promovat şi adus de la ACS, Remus Răceanu, un sportiv de perspectivă din Târgu Jiu, iar acum a fost adus  sârbul Jovan Djurasevic. Pe poziţia doi îl avem pe Alexandru Berca, care a fost component al ACS anul trecut, de asemenea tot gorjean de-al nostru, şi Răzvan Bratoloveanu, care a evoluat la Târgu Jiu şi în perioada Energia, dar şi în perioada ACS“, a spus Alionescu.

Pe poziţia de extremă mică este Camil Berculescu, o revenire la Târgu Jiu a acestuia după ce a petrecut o bună parte din juniorat şi a avut rezultate remarcabile la echipa CSS Târgu Jiu. „Acum el vine cu un plus de experienţă faţă de cea cu care a plecat spre marea performanţă. Tot acolo este şi Alin Andrieş, un jucător venit de la Constanţa şi care are experienţa Ligii Naţionale la Mediaş şi Timişoara.  Încă mai aştept decizia lui Adi Roşu, pentru că el este la fel pe poziţia de extremă mică. Pe poziţia de power forward  îl avem pe Ion Alin Borşa, un jucător venit de asemenea de la Târgu Mureş, care a disputat cu fosta echipă BC Mureş două finale de campionat şi două de cupă şi care a mai trecut  pe la Miercurea Ciuc, fiind un profesionist desăvârşit“, a mai dezvăluit antrenorul.

Raul Danciu a venit de la ACS. Pe poziţia de pivot este Andrei Gheorghe, de la Rapid Bucureşti, fost component al Dinamo Ştiinţa Bucureşti, o echipă care a promovat în Liga Naţională, şi americanul Xavier Williams, care a venit de câteva zile. „Acesta a venit din Kosovo şi costul nu a fost atât de mare pentru a-l aduce cum ar fi fost să aducem un jucător de peste ocean”, spune Alionescu.  

Lotul mai include o serie de jucători tineri de la CSS Târgu Jiu, care a încheiat un protocol de colaborare cu CSM şi astfel au fost promovaţi o serie  de cinci juniori la prima echipă, Mihai Bădița, Răzvan Pavel, Mădălin Ciocan, Teodor Grama şi Tudor Manciu, jucători care astfel au posibilitatea de a se pregăti cu jucători mai experimentaţi.

Vizualizări: 740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: