Pandurii va executa conturile acţionarilor

Pandurii a câştigat procesul cu acţionarii, un proces care durează de doi ani, aproximativ un an judecarea acestuia fiind suspendată la Curtea de Apel Craiova. Clubul târgujian are de încasat acum mai mulţi bani de la acţionari, magistraţii obligând entităţile care au fondat clubul să plătească o sumă aproape dublă decât cea stabilită iniţial.

Pandurii Târgu Jiu a primit miercuri cea mai bună veste de la intrarea în insolvenţă, la câteva zile după ce echipa a reuşit să obţină prima victorie din acest sezon. Victoria înregistrată la Curtea de Apel Craiova este una decisivă pentru viitorul clubului, magistraţii luând decizia ca acţionarii să achite peste 3 milioane de euro, sumă ce reprezintă cotizaţiile aferente anilor 2014-2017.

Cei de la Pandurii au câştigat practic mai mulţi bani decât le stabilise Tribunalul Gorj în primă instanţă, pentru că la recursul de la Craiova au adus în faţa judecătorilor o nouă expertiză.  Acţionarii au făcut şi ei recurs  şi dosarul a ajuns la Curtea de Apel Craiova, care a păstrat decizia iniţială dar a mărit suma pe care o are de primit clubul din Târgu Jiu. Decizia instanţei este executorie, dar mai poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie însă numai pentru sumele adăugate acum faţă de decizia din prima instanţă.

Fostul preşedinte al clubului, din perioada 2003 - 2013, Marin Condescu, preşedinte al Adunării Creditorilor în acest moment, susţine că decizia e una normală  şi că se va trece la executare iar primii bani vor intra imediat  în conturile clubului. ”E o decizie firească, care trebuia totuşi să fi fost pronunţată mult mai devreme. Au fost foarte multe termene, dar, în cele din urmă, s-a demonstrat că noi am avut dreptate. Ei nu au venit cu documente în plus şi nu au ce să mai justifice mai departe. Se va trece efectiv la executare”. Sumele sunt diferite acum faţă de cele de la tribunalul Gorj pentru că au fost două variante de calcul iar la Curtea de Apel Craiova cei de la Pandurii  au demonstrat că sumele pe care le au de primit sunt mult mai mari. „Expertiza noastră a fost corectă şi inclusiv Artego are de plată. După ce scoatem o grefă, executorul judecătoresc îi va executa silit, dacă nu plătesc în câteva ore. În acest caz, vor trebui să achite şi onorariul executorului. Oricum, noi avem o hotărâre executorie, prin care blocaserăm conturile CEO. Practic, banii intră automat mâine în conturile nostre, apoi urmează ca şi ceilalţi acţionari să facă plata. Sunt banii care reprezintă cotizaţia pentru perioada 2014-2017. Dacă mai vor să rămână acţionari, vor trebui să plătească însă şi pe anii 2018 şi 2019, în caz contrar urmând să-i scoatem din acţionariat. Trebuie să-şi asume responsabilitatea. Ori plătesc, ori pleacă!”, a declarant pentru ProSport, Marin Condescu.

Curtea de Apel Craiova a obligat Complexul Energetic Oltenia la plata a 6.398.608,88 lei, Consiliul Local Târgu Jiu la 2.861.747,68 lei, Consiliul Judeţean Gorj la 769.543,23 lei, Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia la 516.983,76 lei, iar SC Artego SA, care iniţial fusese exonerată de la plată, trebuie să vireze acum nu mai puţin de 4.898.219,86 lei în contul clubului. În total, Pandurii are de primit 15,445,103.41‬ lei, adică aproximativ 3,3 milioane de euro.

Vizualizări: 1,111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: