Alunecare de teren, reactivată la Turcineşti

Primarul din Turcineşti a sesizat Instituţia Prefectului Gorj cu privire la reactivarea unei alunecări de teren care afectează drumul comunal 148 Cartiu-Horezu, unde s-a format o groapă adâncă de aproximativ 20-30 de metri, fiind afectat terasamentul. Zona a fost marcată corespunzător, iar circulaţia rutieră a fost restricţionată la o singură bandă.
Corina Belteu, purtător de cuvânt al Prefecturii, a spus că va fi solicitat sprijinul guvernului. „Din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă şi din cauza faptului că s-a topit zăpada, s-au produs alunecări de teren, două comune ne-au comunicat că au probleme. La Turcineşti, domnul primar, printr-o adresă, ne-a transmis că este vorba despre o alunecare de teren şi distrugerea structurii de rezistenţă a unui drum comunal, susţine dumnealui că situaţia a fost agravată de precipitaţiile abundente şi topirea zăpezii în ultimele zile. Acolo este o problemă mai veche, de cinci ani ne comunică faptul că sunt probleme, noi în fiecare an facem un proiect de hotărâre, care trece prin Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi trimitem la Guvern, însă din păcate pentru Turcineşti nu au venit niciodată bani”, a precizat Corina Belteu.
O altă alunecare de teren a fost semnalată la Roşia de Amaradia, acolo unde este afectat drumul judeţean 675C pe o lungime de circa 8 metri, dar şi un drum sătesc. (A.A.)

Vizualizări: 571

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: