Vor fi demolate primele case din Runcurel

Începe demolarea caselor din satul Runcurel! Primele 15 gospodării vor fi făcute una cu pământul în această vară. Deja, Complexul Energetic Oltenia a demarat o licitaţie pentru a demola primele locuinţe. Peste 70 de mii de lei va cheltui compania energetică numai pentru ca locuinţele să fie demolate astfel încât să le lase cale liberă pentru a începe frontul de muncă în zonă.

Cel mai probabil, din luna iulie va începe procesul de demolare a acestor locuinţe. Este vorba despre proprietari care au acceptat banii propuşi de stat drept despăgubire. Alţii au preferat să se îndrepte împotriva companiei în instanţă şi au reuşit să câştige sume importante de bani, mult mai mari decât propusese iniţial statul.

Pentru despăgubirea localnicilor din satul Runcurel, Guvernul a dat o hotărâre în 2015 prin care a alocat 15 milioane de lei de la buget pentru ca statul să cumpere 341 de hectare de teren şi să le cedeze imediat Complexului Energetic Oltenia. La un calcul simplu, reiese că proprietarii primesc un singur euro pe un metru pătrat de teren.113 hectare de pădure, două monumente istorice şi un sat întreg vor fi rase de pe hartă. (A.A.)

Vizualizări: 834

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: