Demersuri pentru redeschiderea Centrului de sănătate din Mătăsari

Autorităţile locale din Mătăsari au iniţiat demersurile pentru reluarea activităţii la Centrul de sănătate din localitate. Primăria va reabilita clădirea, urmând ca acest centru să devină o aripă a Spitalului Municipal Motru. Centrul ar putea deveni funcţional chiar din vară, totul depinzând de obţinerea avizelor.

Mulţi dintre pacienţii Spitalului Municipal Motru provin din zona Mătăsari. Autorităţile locale vor să le asigure cetăţenilor un act medical de calitate, dar şi accesibil. Pentru asta, administraţia locală a iniţiat demersurile pentru reactivarea Centrului de Sănătate Mătăsari, care a funcţionat până acum câţiva ani la intrarea în oraş, în imediata vecinătate a sediului actual al EMC Jilţ.

Primăria Mătăsari este dispusă să asigure sumele necesare pentru reabilitarea clădirii astfel încât activitatea medicală să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. „Vrem să redeschidem centrul de sănătate. Domnul primar a fost la nişte şedinţe la Consiliul Judeţean, la primărie, la spitalul din Motru. Asta pentru că aici o să fie o ramură a spitalului din Motru, cum a fost şi înainte. Noi deja am contactat un proiectat şi încercăm să facem un proiect pentru reabilitarea clădirii în vederea redeschiderii centrului. Reabilitarea o facem cu bani de la bugetul local, proiectantul ne va spune la cât se ridică investiţia”, a explicat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul Primăriei Mătăsari.  

Centrul de sănătate, pe vremea când funcţiona, avea 12 paturi, putându-se face şi internări. Discuţii ar fi ca centrul să devină funcţional din vară, însă totul depinde de cât de repede vor fi obţinute avizele. „Explorăm şi posibilitatea aceasta. Încă suntem la început, acum am demarat discuţiile. Sunt nişte proceduri legale pe care le-am demarat şi durează, fiind necesare o mulţime de avize şi de aprobări. Noi încercăm să redeschidem centrul de la Mătăsari anul acesta. Nu depinde numai de noi, sunt o mulţime de autorităţi implicate. Nevoile de servicii medicale ale populaţiei ne-au determinat să iniţiem acest demers”, a declarat Alin Efrim, managerul Spitalului Municipal Motru.      

În apropierea centrului de sănătate funcţionează un centru de permanenţă, unde medicii de familie oferă servicii medicale, prin rotaţie, cetăţenilor din Mătăsari.

Vizualizări: 1,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: