Ambasadă americană, condusă de o grupare criminală

Autorităţile americane au descoperit că drapelul Statelor Unite era ridicat în fiecare zi de luni, marţi şi vineri între orele 7.30-12.00 în faţa unei clădiri murdare din capitala Ghanei, Accra. În incinta clădirii atârna de perete un portret al preşedintelui Barack Obama, iar toate semnele indicau vizitatorilor că sunt în Ambasada Statelor Unite din Ghana. Este vorba de o ambasadă americană falsă operată de o grupare de crimă organizată, din care făceau parte cetăţeni din Ghana şi Turcia, se arată pe site-ul Departamentului de Stat. 

Ambasada falsă îşi făcea publicitate prin intermediul unor flyere sau panouri publicitate pentru clienţii din Ghana, Coasta de Fildeş şi Togo. Printre serviciile furnizate de falsa ambasadă se numără obţinerea ilegală de vize americane legitime, fabricarea de vize, documente false de identificare - certificate de naştere, diplome universitare - doar pentru 6.000 de dolari.

Se pare că ambasada falsă a funcţionat fără probleme vreme de mai bine de un deceniu, iar infractorii îi mituiau pe oficialii corupţi pentru a închide ochii. Ambasada era condusă de o grupare de crimă organizată, cu membrii în Ghana şi Turcia, dar şi de un procuror de imigraţie din Accra. Între timp, angajaţii consulari erau cetăţeni turci, care vorbeau engleză şi olandeză. (A.A.)

Vizualizări: 1,243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: