Amendat de ITM pentru munca la negru

Un angajator cu sediul în comuna Prigoria, având domeniul de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții, a fost sancționat săptămâna trecută de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj cu suma de 20.000 lei.

Acesta a fost găsit vinovat pentru folosirea în activitate a unei persoane pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă.

În perioada 15-19 mai 2023, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au efectuat 56 de controale. Au fost aplicate 39 sancțiuni contravenționale în valoare de 204.500 lei și dispuse 174 măsuri obligatorii în vederea intrării în legalitate.

"Urmărim prin fiecare acțiune de control respectarea prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă. Activitatea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj este reflectată în rezultatele comunicate periodic și urmărim creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și salariaților cu privire la necesitatea muncii legale și asigurarea unor locuri de muncă sigure și sănătoase" a transmis George Octavian Romanescu, inspector-şef al ITM Gorj.

Vizualizări: 830

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: