Noi martori citați în dosarul mascaților bătăuși

Magistrații de la Tribunalul Gorj au dat un nou termen în procesul în care sunt judecați polițiștii care au bătut crunt un bărbat din Novaci. Următorul termen a fost stabilit pentru 22 mai, la un an de când victima a ajuns în spital, în stare gravă, după bătaia primită de la polițiști. Polițiștii sunt acuzați, printre altele, de tentativă de omor și tortură.

“Amână judecarea cauzei la data de 22.05.2023, ora 10:30, pentru când părţile au termen în cunoştinţă şi se citează martorii D.I. şi L.A.C”, este decizia instanței de judecată.

 

Șase polițiști sunt judecați în acest dosar. Patru polițiști de la Acțiuni Speciale, șeful echipei de intervenție din noaptea incidentului și fostul șef al Postului de Poliție Novaci. Ultimii doi și-au pierdut funcțiile după ce a început cercetarea penală. De altfel, toți cei șase au fost puși la dispoziție.

 

Incidentul a avut loc în luna mai, anul trecut. Cei patru polițiști care fac parte din Serviciul de Actiuni Speciale au fost chemați în ajutorul unui echipaj de la Rutieră după ce unul dintre polițiști ar fi fost acroșat cu mașina de un bărbat care apoi ar fi fugit de la fața locului. Șoferul a fost prins la scurt timp, dar pentru că nu le-ar fi spus polițiștilor unde a ascuns mașina a fost bătut crunt chiar de oamenii legii. A fost bătut atât în secție, cât și în dubă. Din arest, bărbatul a ajuns la Terapie Intensivă, unde medicii i-au scos mai multe organe ca să-i salveze viața.

Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: