Condamnat la închisoare după ce a furat 70 de lei de pe două carduri

Un gorjean a fost condamnat definitiv de către Tribunalul Gorj la o pedeapsă de cinai ani și șapte luni de închisoare cu executare, pentru acces ilegal la un sistem informatic. La pedeapsa stabilită de instanța de judecată s-au mai adăugat și alte condamnări la care inculpatul mai fusese pedepsit. 

Ionel Alin Dumitru a găsit o borsetă cu două carduri bancare și a retras de pe acestea sume infime de bani. Ion Văduva a intrat în toaleta supermarket-ului Kaufland și a uitat acolo borsetă în care se aflau două carduri bancare, două plicuri ce conţineau codurile PIN ale celor două carduri, cartea de identitate, precum şi alte bonuri şi facturi fiscale.

Ionel Alin Dumitru a intrat în toaletă și a găsit bunurile, după care a încercat să retragă banii, însă în cont erau sume mici de bani. 

„Faptul că inculpatul a sustras sume mici de bani, respectiv, 50 de lei şi ulterior 20 de lei, nu se datorează intenţiei sale de a cauza un prejudiciu mic, ci faptului că în contul persoanei vătămate exista numai suma de 87,55 lei.

Partea nu s-a constituit parte civilă în cauză, arătând că s-a împăcat cu inculpatul în ceea ce priveşte infracţiunea de însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, faptă prev. şi ped. de art. 243 alin. 1 C.pen. şi nu are nici o pretenţie la acesta“, se arată în sentința instanței de judecată.

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: